Балкан спечели и второто дерби с Левски в Балканската лига


Балкан спечели и второто дерби с Левски в Балканската лига
(сн. balkan-basket.com)
01-12-2021 19:06 | Мария Маринова

Балкан спечели и второто дерби за сезона с Левски в Балканската лига. След победата в Ботевград преди месец днес баскетболистите на Небойша Видич надвиха своя съперник и в столичната зала „Универсиада“ със 79:65. Двата тима изиграха интересен мач, като гостите наваксаха и двуцифрено изоставане в него по пътя към успеха.

 

В този двубой столичният тим бе без Чавдар Костов, който изкълчи глезен по време на мача на националния отбор с Босна и Херцеговина. Цветомир Чернокожев също не взе участие в срещата, заради проблем с пръста, получен по време на една от последните тренировки преди мача. Повторен дебют за опонента направи Дивон Уошингтън.

 

След размяна на кошове на старта домакините взеха леко предимство, възползвайки се от пропуските на съперника, като тимът от Ботевград изпусна и шестте си опита от тройката през първата четвърт. Баскетболистите на Константин Папазов пък не направиха нито една грешка и след десет минути игра водеха с 21:11, след като всички точки на тима бяха вкарани от Литъл, Петков и Радич.

 

Балкан започна втория период с шест поредни точки, но много бързо Левски отново натрупа двуцифрена преднина при 29:19. Отборът на Небойша Видич обаче отвърна със серия от 11:0 и стигна до пълен обрат. Последваха размени на водачеството, а на почивката гостите водеха с 38:37.

 

Подемът в играта на състава от Ботевград продължи и след паузата. Тимът реализира 15 поредни точки и се откъсна с 53:37, като повече от пет минути след началото на полувремето домакините не успяваха да се разпишат. След това те поддържаха двуцифрен аванс и преди последната четвърт бяха напред с 62:50.

 

Левски се доближи само на 6 точки в началото на заключителния период и върна интригата в мача, но след това Балкан отново увеличи аванса си и не го изпусна до последно.

 

Дерик Маркс бе най-резултатен за Балкан с 25 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс реализира 11, а по 10 отбелязаха Станимир Маринов (7 асистенции) и Митко Димитров. Трейвин Тибодо се включи с 12 борби и 7 точки.

 

За Левски над всички беше Марио Литъл с 23 точки. Ивица Радич се включи с 19 и 8 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Левски, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи