Рилски спортист приключи с Европа след слаб мач в Украйна


Рилски спортист приключи с Европа след слаб мач в Украйна
(сн. FIBA.basketball)
17-11-2021 20:39 | BGbasket.com

Рилски спортист приключи участието си във ФИБА Къп през този сезон. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров не успяха да прескочат груповата фаза на турнира, след като в последния си мач от нея отстъпиха на Киев Баскет като гост с 62:84. Те допуснаха съперникът им да натрупа разлика още в началото и не успяха да я заличат до последно.

 

Българският вицешампион се нуждаеше от задължителна победа днес, за да има шансове за Топ 16, но сега остава последен в своята група B с баланс 2-4, докато днешният му съперник се класира напред.

 

През миналия сезон Рилски спортист достигна исторически осминафинал в турнира, след като надви именно Киев Баскет в последния си мач от групите.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Домакините започнаха по-добре мача и много бързо дръпнаха с 9:2. Българският тим правеше доста пропуски при стрелбата и въпреки че за кратко свали разликата само на 3, след първата четвърт Киев Баскет направи аванса си двуцифрен – 23:13.

 

Проблемите за състава от Самоков се задълбочиха. Близо девет минути в края на първия и през голяма част от втория период той така и не успяваше да се разпише, преди негативната серия от 0:20 да бъде прекъсната от тройка на Брандън Браун. В същото време отборът от Украйна играеше много успешно в подкошието и на почивката се откъсна с 41:21.

 

След паузата играта тръгна малко по-равностойно, но впоследствие Киев Баскет отново започна да трупа разлика и преди заключителната четвърт вече водеше с 67:39.

 

Рилски спортист успя да спечели последната част и да намали част от пасива си, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

 

Над всички за победителите бе включилият се от пейката Брандън Томпсън с 28 точки, 11 добави Андрий Войналович.

 

Алекс Симеонов записа дабъл-дабъл за българския тим от 19 точки и 10 борби, като единствено той завърши с двуцифрен актив. Трей Портър се отчете с 9 точки, 8 добави Брандън Браун.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КИЕВ БАСКЕТ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА B), СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА B), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист, Киев Баскет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи