Йордан Янков: На моменти имаше колебания, но демонстрирахме характер


Йордан Янков: На моменти имаше колебания, но демонстрирахме характер
(сн. НБЛ)
13-11-2021 22:49 | nbl.basketball.bg

"Първо искам да поздравя Шумен за играта и за това, че наистина възраждат шуменския баскетбол в лицето на този мъжки отбор, който вкараха в лигата. Наистина ми харесва как играят, треньорите са свършили добра работа, баскетболистите играят с желание. Е, да нямат толкова опит, но това е нормално като за първа година", сподели старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков след победата на неговия тим в Шумен.

 

"Наистина ми хареса как играят момчетата. Ние в същото време играхме колебливо на моменти. Накрая показахме характер и успяхме да лимитираме отбора на Шумен до 7 точки, а ние вкарахме 22 и с това успяхме да вземем една комфортна преднина и накрая да не се притесняваме за крайния резултат", добави Янков.

 

"Най-хубавото е, че спечелихме мача. Последните 3-4 мача играхме по-лошо, не можехме да вземем победата. Радвам се, че успяхме да спечелим днес. Поздравявам отбора на Шумен - млади момчета, играят с много енергия. Днес имаха и невероятен ден. Разбира се, те са баскетболисти, играха много хубаво, поздравявам ги, дано продължават с добрите мачове", каза Васил Бачев и продължи:

 

"Мисля, че добре ги ограничихме в тяхната зала. Имахме на моменти спадове в нападение, загуба на концентрация в защита. Допуснахме лесни точки, може би можехме да ги ограничим и по-малко точки да вкарат, но в крайна сметка се радвам, че успяхме да се поздравим с победата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Янков, Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи