Янко Янков: Показахме по-сърцата игра срещу Академик


Янко Янков: Показахме по-сърцата игра срещу Академик
(сн. НБЛ)
13-11-2021 22:39 | nbl.basketball.bg | BGbasket.com

"Определено показахме по-сърцата игра. В по-голяма част от мача съм доволен от представянето на отбора. Не знам дали, защото накрая не ни стигнаха силите, но много слаба последна част. В нея противника ни надбори, позволихме му много добавени нападения. Същевременно падна нашият процент в атака, което им позволи да вземат победата", коментира старши треньорът на Шумен Янко Янков след поражението у дома от Академик Пловдив.

 

"Те определено са по-класен отбор от нашия. Няма как да съм доволен, че сме загубили срещата. Трябва да продължим да работим и някои играчи да си направят много добре равносметка, разбира се, с нас треньорите, но трябва да има промяна. Много технически грешки за пореден мач, признак на младия отбор. Над 20 грешки пак имаме, много голяма част от тях в последната част, което беше пагубно. Имахме момент при 59:61, четири-пет минути не можем да вкараме кош. Ако тогава бяхме вкарали, може би напрежението щеше да се прехвърли при противника и мачът да се развие по друг начин", каза още Янков.

 

"Надявам се съвсем скоро да бъдем в пълен състав. Но и в пълен състав пак ще ни е нужно време да се върнем в ритъм. Тези, които боледуваха, които бяха в карантина, особено болните, които бяха, възстановяването им е по-бавно и за мое нещастие, но това е част от играта, контузиите, болестите са част от играта и трябва се борим с това. Другите момчета се опитват да компенсират с желание, но втори мач, и срещу Ямбол, и срещу Академик Пловдив накрая не ни стигат силите. Не трябва да омаловажаваме труда на противника - класен отбор, играят и в Балканска лига. Добре се представят и в първенството. Добре сглобен отбор, който си е запазило ядрото последните няколко години и така... добър отбор", завърши треньорът на Шумен.

 

"Може би от пейката не влизаме много добре, вече си го говорим два мача. Няма много точки от пейката и трябва да завършим мача с хората, с които сме почнали, със стартовата петица и смятам, че се изморяваме. Физически не сме толкова зле, но психически започваш да издъхваш, Виктор например накрая. Тежко е, постоянно те пресират, въртят се, по двама-трима те пазят. Тежко е накрая", сподели Константин Паисиев и добави:

 

"Със сигурност има израстване, започваме да играем малко по-добре. Сега чакаме и двама чужденци да се присъединят, да започнат и те да играят. Карантината не смятам, че ни повлия много. Даже за някои хора смятам, че е добре. Изиграхме два тежки мача. Смятам, че психически даже ни помогнаха тези 10 дни, които изпуснахме, но физически после трябваше да наваксаме."

 

Най-младият играч на Шумен, дебютирал в НБЛ, Кристиян Каменски днес отново бе извикан в състава срещу Академик Пловдив: "Съвсем на друго ниво е всичко. Много по-добри са играчите, много по-бърза е играта. Със сигурност ми е полезно, виждам как играят другите играчи и искам и аз да играя така. Ще се уча от тях, все пак това са най-добрите в България."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи