Треньорът на Хърватия: Българският отбор е много добър


Треньорът на Хърватия: Българският отбор е много добър
(сн. FIBA.basketball)
12-11-2021 14:09 | BGbasket.com

Старши треньорът на женския национален отбор на Хърватия Стипе Бралич бе доволен от победата срещу България на старта на европейските квалификации, като сподели и мнението си за срещата.

 

„Беше много труден мач за моя отбор, защото имахме само два дни за тренировки. Българският отбор е много добър. Те играят заедно 7-8 години. Разполагат с много добри стрелци за три точки на всичките пет позиции. Първата четвърт те играха отлично в атака. Но във втората ние се справихме отлично в нападение и по-добре в защита, с бързи пробиви и стреляхме добре за три точки. През второто полувреме поддържахме разлика от 10-12 точки“, заяви Бралич.

 

„Сега ни предстои още един труден мач срещу Сърбия, който няма мач още. Те са европейски шампиони. Ще бъде голям проблем за моя отбор, те ще си починат един-два дни и трябва да сме готови за още един труден мач“, допълни той.

 

Водещият реализатор за Хърватия в мача Ивана Дойкич също коментира двубоя:

 

„Беше труден мач, но се справихме добре. В някои части на мача загубихме малко фокус. Така че трябва да научим повече как да държим ритъма в нашите ръце. Гордея с момичетата, защото в крайна сметка победата е наша. Сега трябва да се съсредоточим върху следващия мач срещу Сърбия. Те са европейски шампион. Това също ще бъде много труден мач за нас. Мисля обаче, че трябва да използваме това, за да се наслаждаваме на баскетбола и да даваме най-доброто, което можем. Ще видим какво ще стане.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хърватия (жени), България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи