Рилски спортист с трета загуба във ФИБА Къп, но шансовете остават


Рилски спортист с трета загуба във ФИБА Къп, но шансовете остават
(сн. FIBA.basketball)
10-11-2021 20:47 | BGbasket.com

Рилски спортист претърпя трета загуба от началото на сезона във ФИБА Къп. Тимът отново претърпя поражение от Трефъл Сопот, този път на свой терен с 64:84. Гостите натрупаха солиден аванс още в началото и не го изпуснаха до последно.

 

След тази среща и двата тима са с баланс 2-3, докато Апоел Ейлат изравни Киев Баскет на върха в групата с 3-2 след успех в днешния двубой като гост със 71:62. Така, за да продължи напред, Рилски спортист се нуждае от задължителна победа срещу украинците и успех на израелския отбор срещу Трефъл Сопот.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Подобно и на предния мач, полският тим започна много уверено и само за няколко минути дръпна с 11:0. Домакините допускаха прекалено много грешки, което позволи на опонента им да вкара лесни точки след първата част да води с 24:11. Много силно за гостите стартира Карол Грушецки, който за десет минути игра сам вкара същия брой точки като целия отбор на съперника.

 

Трефъл Сопот продължи да доминира и през втория период. Разликата в негова полза достигна 24 точки, а на почивката бе напред с 47:25, след като вкара седем тройки само за първото полувреме срещу едва една за Рилски спортист.

 

След паузата баскетболистите на Людмил Хаджисотиров заиграха по-добре и само за четири минути намалиха изоставането си на 37:52. Именно тогава обаче мачът за кратко бе прекъснат заради включил се звуков сигнал от системата в залата, който трябваше да бъде спрян. Това изглежда се отрази негативно за домакините, които отново допуснаха разликата да скочи и преди заключителната четвърт изоставаха с 42:65.

 

В оставащото време играта бе сравнително равностойна, като Рилски спортист дори спечели последната част, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

 

Карол Грушецки бе най-резултатен за победителите с 24 точки. Джошуа Шарма отбеляза 16 точки, с 15 е бившият играч на Левски Брандън Йънг.

 

За домакините дабъл-дабъл от 23 точки и 11 борби записа Трей Портър, 13 точки добави Брандън Браун.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ТРЕФЪЛ СОПОТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП (ГРУПА B), СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, (ГРУПА B), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи