Васил Евтимов: Когато взимат по 52 борби, могат да стрелят колкото искат


Васил Евтимов: Когато взимат по 52 борби, могат да стрелят колкото искат
(сн: НБЛ)
08-11-2021 22:02 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов имаше много причини да е доволен от гостуването в Плевен, освен от успеха.

 

"За пореден път играем като гости и процентът от тройката ни е ужасяващ," призна Евтимов, но допълни веднага: "Да вкараме пет от тези пропуснати тройки, ето ти 105 точки. Ако взимаме обаче по толкова борби значи, че се влагат в защита, което предполага, че могат да стрелят колкото искат. Много съм доволен. Ограничихме домакина до 74 точки, в неговата зала, което знами, че сме се справили".

 

"В последната седмица не съм имал повече от 7 играчи на тренировка. Уендел не е тренирал четири дни. Плевен нямаше играч, който да може да го пази. Когато той играе така, няма какво да кажем."


"Доволен съм от първите пет мача. Когато пристигне след три седмици още един чужденец, ще е още по-добре. Аз не искам Троча и Уендел да играят по толкова много."


"При Коев вече контузията отшумява, но не тренира още с отбора. Не мога да го рискувам, разбрахме се. Ще влиза постепенно във форма, и ще тренираме и ще се подготвяме. Декември ще е труден месец за нас и мисля, че ако вземем едно гостуване срещу Балкан или Рилски, ще сме доволни.

 

Някои от момчетата още не са разгърнали потенциала си. Те са добри баскетболисти, аз се гордея как играха днес и се надявам така да продължават в бъдеще."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи