Илиян Пищиков: Доволен съм от представянето си, но винаги може да е по-добре


Илиян Пищиков: Доволен съм от представянето си, но винаги може да е по-добре
(сн. balkan-basket.com)
06-11-2021 21:48 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Илиян Пищиков бе сред водещите реализатори за отбора си при победата срещу Черно море Тича. 17-годишният състезател завърши срещата с 10 точки, а ето какво сподели след мача:

 

„Мисля, че отборът ни се представи добре, но трябва да движим топката малко по-бързо и да намалим грешките. В защита бяхме горе-долу добре, но допуснахме няколко лесни пресечки и ни вкараха повече под коша. Черно море Тича е съставен от много млади играчи като мен, те се стараят и са много агресивни в защита и тичат много добре.

 

Доволен съм от представянето си, но мисля, че винаги може да е по-добре. Старая се да се пазя в защита, но днес не се представих на ниво. Получих няколко възможности за стрелби и ги отбелязах. Оценявам представянето си добре. Смятам, че мачовете и в А група ми помагат. Натрупваме опит. Играем много мачове и това може да ни помогне да израснем.

 

Играчите в отбора ми помагат, но също и се забавляваме. Винаги, когато направя грешка, ми дават наставления как да играя по-добре и какво да подобря в играта си. Целите ми са да играя колкото се може повече, но това зависи от треньора. Колкото ми даде шанс, аз давам всичко от себе си, за да му хареса.

 

В паузата ще починем. Всъщност, не вярвам ние малките да почиваме, но трябва да се подготвим, защото ни предстоят много тежки два мача с Левски и Рилски, които са много важни и се надявам да спечелим.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Илиян Пищиков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи