Хаджисотиров: Киев е класен, но всичко се реши на терена, изключителна победа


Хаджисотиров: Киев е класен, но всичко се реши на терена, изключителна победа
(сн: BGbasket.com, архив)
27-10-2021 21:20

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе изключително доволен от победата над лидера в група Б в турнира ФИБА Къп - Киев - при това със солидна разлика от 16 точки.

 

"Надявахме се всички, вярвахме в победата. Загубихме с малко първите два мача от класни съперници. Ние сме по-ниско бюджетен отбор, но със сърце можем да победим. Киев до момента бе 2-0, има класни играчи, Евролига треньор, но всичко се решава на терена. Играчите с огромно сърце и характер се справиха. Играхме в дълги периоди с двама гарда, Дидо Карамфилов и Брандън Браун, играха и двамата страхотно, вкараха много енергия. Всеки беше фокусиран, и срещу такъв отбор 31-9 в последната част е изключително нещо. Поздравявам всички момчета, щаба, всички. Започнахме лошо третата част, но след това напълно заслужено спечелихме, независимо претенциите на треньора на съперника. Поздравявам нашия отбор," заяви Хаджисотиров.

 

"Колективът е едно от важите неща. Ей Джей Хес се включи добре от пейката, Миро Васов не се чувстваше добре и ни липсваше, той расте и се подобрява с всеки мач. Но имаше хора, които компенсираха, бориха се, и победихме един много класен отбор при това с разлика."

 

Победата остави шансове на Рилски да продължи напред: "Надявам се, ще играем мач за мач, дано сме здрави. Много са силни другите отбори, но мисля, че имаме сили за играем и да печелим."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи