Тони Дечев: След като си поговорихме на висок тон, изглеждахме малко по-добре


Тони Дечев: След като си поговорихме на висок тон, изглеждахме малко по-добре
(сн. НБЛ)
24-10-2021 09:01 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев смята, че Рилски спортист заслужено е спечелил мача между двата тима с оглед на слабата втора част на неговия отбор. Ето какво сподели наставникът след срещата:

 

„Първо искам да поздравя отбора на Самоков за победата. Дойдоха и си свършиха работата. Успяхме да им се противопоставим само в три от частите. За съжаление ужасяващата втора част ни коства голямата разлика, която успокои отбора на Рилски спортист и те намалиха темпото и агресията, с които играеха. Общо взето се надявах на друг сценарий по време на мача, но за съжаление класата на Самоков си пролича.

 

Знаех, че имат периоди, в които избухват, но трябва и играчите да са готови за тези моменти. Явно момчетата не бяха подготвени за серията, която Рилски спортист направиха. В този момент взехме два таймаута, загубихме си организацията в нападение: много лоши наши нападения, от които последваха много лесни бързи атаки на противника и лесни кошове.

 

Когато не си близо до един по-добър противник, когато не те поддържа емоцията и започваш да губиш с голяма разлика, нормално е тонусът на играчите да падне. През второто полувреме, след като си поговорихме на висок тон в съблекалнята, изглеждахме малко по-добре, но беше вече доста късно и успяхме само да запазим разликата, която се получи през първото полувреме.“

 

Гардът на тима Дарин Иванов допълни: „Подготвяхме се много сериозно за този мач. Загубата в миналия кръг от отбор, когото трябваше задължително да победим, се отрази на настроението ни, но успяхме да се вдигнем и мотивираме. Изиграхме нелоша първа част, в която бяхме равностойни с противника. Продължихме така и във втората, но имахме четири-пет нападения, завършили без реализиран кош, за което отборът на Рилски спортист ни наказа. Смятам, че през второто полувреме мачът беше равностоен.

 

Показахме, че на нито един съперник няма да му е лесно срещу нас. Радвам се, че публиката се върна я залата. Надявам се да сме здрави, контузените ни играчи да се възстановят и да играем все по-добре.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи