Тони Дечев: Чак в четвъртата част видях отборът да играе защитата, която искам


Тони Дечев: Чак в четвъртата част видях отборът да играе защитата, която искам
(сн. НБЛ)
17-10-2021 09:39 | nbl.basketball.bg

Ямбол претърпя драматична загуба от Черно море Тича във Варна, а старши треньорът на гостите Тони Дечев обясни и причините за поражението:

 

"Когато загубиш мач с една точка, обикновено започваш да мислиш коя е била ситуацията, която е била най-важна в мача. Смятам, че в четвъртата част ние имахме достатъчно ситуации, в които можехме да обърнем мача. Чак в четвъртата част видях отборът да играе защитата, която искам. Бяхме доста агресивни, доста борби, не успяхме да направим от всички борби бързи атаки и, според мен, това ни изигра лоша шега", заяви Дечев.

 

"Отборът ни не е готов още на 100 процента, това го виждат всички и всички го разбират. Имаме още много какво да работим, особено в отборната игра, но това ни е работата. Ние затова сме се събрали. Сезонът е дълъг. Неприятна е загубата. Поздравявам момчетата на Варна, те също се бориха. Почти през целия мач нямаше големи амплитуди - те повеждаха, ние се връщахме, но общо взето като че ли изглеждаше, че малко повече заслужават победата те, в много къс период от мача ние изглеждахме добре на терена", добави той.

 

Ето какво сподели и баскетболистът на тима Константин Тошков: "Недоволен съм от нашата игра, от начина, по който подходихме. От това, че изобщо не си подаваме в нападение. Първо честито на отбора на Варна, играха много по-мъжки, играха с огромно желание и с това ни превъзхождаха в мача като цяло. Раздаваха топката много, за съжаление ние още не можем да се нагласим за тази игра, която треньорът иска от нас. Надявам се в бъдеще да оправим всичко и всичко да е наред за следващите мачове."

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи