Димитър Маринчешки: Трябва ни още малко време, за да разгърнем потенциала си


Димитър Маринчешки: Трябва ни още малко време, за да разгърнем потенциала си
(сн. balkan-basket.com)
16-10-2021 21:16 | Мария Маринова

Капитанът на Спартак Плевен Димитър Маринчешки смята, че скоро отборът му ще започне да се представя много по-добре. Тимът претърпя втора загуба от началото на сезона в НБЛ, след като отстъпи на Балкан като гост, но игра много равностойно на своя съперник през повечето време. Ето какво сподели още баскетболистът, който стана и водещ реализатор за тима си в днешния двубой:

 

„Може би направихме някои грешки в нападение през последната част и не отиграхме правилно някои ситуации, както може би трябваше. В защита допуснахме гардът им (б.р. Калил Дюкс) да ни вкара много кошове, наистина класата му е видима. Определено и ние не се справихме добре на пикенрол.

 

Играхме доста по-добре от предишния мач, защото започнахме сезона доста слабо и то като домакини. Днес определено трябваше да покажем различна игра. Направихме го в голяма част от мача, затруднихме Балкан, но ние ще се борим във всеки един мач за победа, независимо къде играем.

 

Смятам, че ще играем все по-добре и по-добре. Имаме доста нови момчета, но те са утвърдени имена. Имат класа, която според мен във времето ще се покаже със сигурност. Трябва ни може би съвсем малко време още, за да разгърнем по-голям потенциал.

 

Определено няма да подценим Черно море, защото там са млади момчета, играят нахъсано и когато им дадеш малко свобода и започнеш по-лежерно, те може да се разиграят и да направят проблем за всеки. Ще подходим максимално сериозно в мача, все пак ние трябва да извоюваме първа победа.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Димитър Маринчешки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи