Черноморец срази Шумен за две от две


Черноморец срази Шумен за две от две
(сн. НБЛ, архив)
16-10-2021 20:36 | BGbasket.com

Черноморец записа втора победа за сезона в Националната баскетболна лига. Като домакин тимът се наложи над новото попълнение в шампионата Шумен със 114:63. Бургазлии контролираха мача от самото му начало и не оставиха съмнение кой е по-силният отбор. В следващия кръг те ще имат доста по-сериозно предизвикателство като гости на Левски, а Шумен ще посрещне Академик Пловдив.

 

Бургазлии започнаха силно и само няколко минути след началото вече имаха двуцифрена преднина. Те играеха успешно в нападение, като през втория период отбелязаха 32 точки, за да направят актива си цели 60 едва на почивката, когато водеха с 25 точки. Третата четвърт премина в същия дух и Черноморец се откъсна още по-напред, предрешавайки изхода от мача далеч преди края му. През последната част разликата се увеличи още, а отборите просто доиграха мача. Дебют за мъжкия отбор на домакините направи 14-годишният Максим Чоков.

 

Уендъл Люис наниза 24 точки и хвана 5 борби за победителите, Тони Морелос добави 22 точки, 15 борби и 5 асистенции, а с 21 точки, 7 асистенции и 5 борби се отчете Кортни Белджър. Общо петима баскетболисти на тима завършиха с двуцифрен актив. В игра за тима влезе Константин Коев, който имаше проблеми с контузия, а Георги Боянов отново беше в състава, но не игра.

 

За Шумен Милош Чойбашич записа 17 точки, а с 11 се отчете Евгени Василев. За тима все още не е пристигнал сърбинът Деян Белич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ШУМЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черноморец, Шумен, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи