Тони Дечев: Трудно може да победим някой от по-добрите отбори с играта си днес


Тони Дечев: Трудно може да победим някой от по-добрите отбори с играта си днес
(сн. НБЛ)
08-10-2021 21:19 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев бе разочарован от представянето на отбора му при загубата от Балкан на старта на новия сезон в НБЛ.

 

„Трудно може да победим някой от по-добрите отбори с играта, която показахме днес.  Поне да бъдем успешно конкуренти до края на мача до тях. Защото  все още  не виждам отборната игра, която харесвам като треньор, която изповядвам. Момчетата се опитват да покажат повече от това, което аз знам, че всеки може да прави. Това не ми харесва. Личните изяви бяха прекалено много. Фактът, че ние завършваме само с 12 асистенции само по-себе си говори за това“, заяви Дечев.

 

„Не съм доволен и от падането на концентрацията в защита през второто полувреме. Двете полувремена получаваме по 40 и повече точки, но много е трудно да се надиграваш с добрите отбори. Трябва да се играе по-здраво в защита, за да можеш да бъдеш конкурентен  на всеки един опонент”, добави той.

 

Мнението си за срещата сподели и новото попълнение Константин Тошков: „Хубав мач стана. Доста по-добри са от нас, доста по-подготвени. Липсата на концентрация през последните секунди и с много лесната игра на пик енд рол от тяхна страна ни пробиваха до коша, и стигаха до много лесни точки. Това е, върху което трябва да работим.”

 

Ето какво допълни и съотборникът му Георги Герганов за ролята си в отбора: „Абсолютно съм готов да приема това предизвикателство и днес го показах с играта си. Готов съм за всички отговорности, които ще ми бъдат предоставени тази година и за всяка дадена минута на терена”.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи