Шумен запази трима играчи от миналогодишния състав


Шумен запази трима играчи от миналогодишния състав
(сн. shumenbasket.org)
05-09-2021 21:37 | shumenbasket.org

Мъжкият отбор на Шумен запази трима от основните си играчи и за сезон 2021/2022. Тимът подписа договори с Теодор Димитров, Симеон Георгиев и Йоан Йоргов, които бяха в състава и през изминалия шампионат, когато отборът се състезаваше в ББЛ А група, регион Изток.

 

Теодор Димитров е юноша на Шумен и започва баскетболния си път именно в родния си клуб. Димитров печели сребърните медали за Купата на БФБ с юношеския отбор на Шумен през сезон 2018/2019, като през същата година е и ученически шампион на България с ППМГ „Нанчо Попович“. Шуменската публика познава Теодор като отличен стрелец от далечно разстояние и добър защитник, като често неговата задача е опазването на противниковите водещи реализатори.

 

Симеон Георгиев е юноша на варненския Черно море Тича, но също е добре познат на феновете в Шумен, тъй като вече има записани три сезона за този отбор. От клуба определиха баскетболиста като бърз гард, с добри организаторски умения и отлични качества като подавач. През миналия сезон той е трети по откраднати топки в ББЛ А група – Изток с 2.8 средно на мач.

 

Йоан Йоргов тръгва от шуменската школа и минава през тези на Академик София и Черно море Тича. Преди три години се завръща в Шумен и оттогава е част от мъжкия отбор на клуба, където го определят като отличен борец и важна част от защитата в подкошието за отбора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи