Георги Глушков: Шумен е град с големи традиции в баскетбола


Георги Глушков: Шумен е град с големи традиции в баскетбола
(сн. shumen.bg)
20-07-2021 21:05 | shumen.bg

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се срещна днес с кмета на Шумен Любомир Христов във връзка с отбелязването на 100 години от развитието на баскетбола в града догодина, както и участието на мъжкия отбор в НБЛ.

 

На срещата, която се състоя в общинската админстрация, присъстваха членът на Управителния съвет на БК Шумен Петър Минчев и старши треньорът Янко Янков.

 

В ход е и селекцията на мъжкия отбор за предстоящия шампионат, като тимът ще има възможността да играе домакинските си срещи в „Арена Шумен“, която отговаря на изискванията на федерацията за провеждане на мачове от НБЛ.

 

„Шумен е град с големи традиции в баскетбола и неговите жители заслужават тук да се играят такива мачове“, заяви Глушков.

 

По време на разговора беше обсъдена предварителната подготовка за предстоящото честване на 100-годишнината на баскетбола в града. Кметът Любомир Христов съобщи, че общината ще подпомогне финансово отбелязването на вековния юбилей, като бе решено и да бъде създаден организационен комитет за честването под негово председателство. След като бъде сформиран съставът на комитета, ще започне и работата по организацията за отбелязване на годишнината.

 

Предвижда се през цялата 2022 година да има различни прояви и инициативи, посветени на 100-годишния юбилей. Организатори са Общинта и баскетболния клуб.

 

В края на срещата Георги Глушков получи като подарък от Любомир Христов специален плакет на зала „Арена Шумен“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Шумен, Георги Глушков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи