Милуоки изравни до 2-2 след страшен финал на Мидълтън


Милуоки изравни до 2-2 след страшен финал на Мидълтън
(сн: twitter.com)
15-07-2021 10:00 | dsport.bg | BGbasket.com

Милуоки Бъкс победи като домакин Финикс Сънс със 109:103 в мач №4 от финалната серия в НБА. По този начин баскетболистите на Майк Буденхолцър изравниха общия баланс в серията, който стана 2-2 победи.


Двубоят бе изключително равностоен, като „елените“ стигнаха до крайната победа благодарение на много силна последна четвърт от мача, в която наваксаха пасив от 6 точки и по този начин стигнаха до така важния успех.

 

Най-резултатен за победителите бе Крис Мидълтън, който записа рекордните в кариерата си в плейофите 40 точки. Към тях той добави 6 борби и 4 асистенции.

 

Гръцката звезда на тима Янис Антетокумпо бе само на 2 асистенции от това да запише трипъл-дабъл – 26 точки, 14 борби и 8 асистенции.

 

Звездата на Финикс Сънс Девин Букър записа 42 точки, като по този начин стана играчът с най-много точки в своя дебют в плейофите на НБА.

 

През този сезон гардът вече има 542 точки в плейофите, като изпревари постижението на Рик Бари от Голдън Стейт Уориърс от 1967 г., който има 521 точки.

 

Това обаче не помогна на отбора му, който пропиля аванс от 2:0 победи в серията и сега ще търси трета победа в своята зала във Финикс.

 

Мач №5 от финала в НБА между Сънс и Бъкс ще бъде рано сутринта в неделя (18 юли).

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи