Левски Лукойл научи възможните си съперници в Шампионска лига


06-07-2021 12:03 | BGbasket.com

Левски Лукойл научи възможните си съперници в първия кръг от квалификациите в Шампионска лига. Това са Калев/Крамо (Естония), Прометей (Украйна), Сплит (Хърватия) и ЗЗ Лайден (Нидерландия), като жребият е утре, 7 юли.

 

В квалификациите ще вземат участие общо 24 отбора, които ще се борят за четири квоти за редовния сезон. Тимовете са групирани в шест урни спрямо коефициента им и този на страната. Левски Лукойл е в трета урна, докато съперниците му са в шеста.

 

 

След тегленето на жребия отборите ще бъдат разделени на четири квалификационни турнира, като само победителят от всеки ще играе в редовния сезон.

 

Отборите от урни 1 и 2 пропускат първия кръг на пресявките и започват директно от полуфиналите. Тимовете от урна 3 ще играят с тези от урна 6, а тези от 4 – срещу тези от 5.

 

Спечелилите първите мачове ще се класират за полуфиналите в квалификационните турнири, където ще се изправят срещу поставените отбори от урни 1 и 2. Победителите пък ще се срещнат един срещу друг в директен спор за място в групите на Шампионска лига.

 

 

Спрямо регламента, обявен от Шампионска лига, всички отбори от урни 3 и 6, които продължат към полуфиналите, ще срещнат отборите от урна 2. Това означава, че ако Левски Лукойл, преодолее първия кръг на квалификациите, след това ще играе срещу Фрибур Олимпик (Швейцария), Морнар Бар (Черна гора), Опава (Чехия) или Цмоки Минск (Беларус).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига, Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи