Италия, Германия и Чехия взеха последните квоти за Токио


05-07-2021 10:01 | BGbasket.com

Италия, Германия и Чехия са последните отбори, които се класираха за Олимпийските игри през това лято. Трите тима си гарантираха квоти за Токио, след като спечелиха своите квалификационни турнири, както преди тях това стори и Словения.

 

Италия шокира Сърбия насред Белград след победа със 102:95 и ще играе на Олимпийски игри за първи път от 17 години насам. Преднината на гостите достигна и 24 точки в хода на срещата, като западните ни съседи се втурнаха на финален щурм, но времето им стигна само да заличат част от пасива си.

 

Николо Манион завърши с 24 точки за успеха, над всички за съперника бе Данило Анджушич с 27 точки.

 

След повече от десетилетие пауза Германия също ще играе на Олимпийски игри, като последното участие бе в Пекин през 2008 г. Тимът спечели турнира в хърватския град Сплит, след като на финала надви Бразилия със 75:64.

 

Мориц Вагнер бе големият герой за победителите със своите 28 точки, докато Андерсън Варежао отбеляза 14 точки.

 

 

След като отстрани домакина и фаворит Канада, Чехия отнесе Гърция с 97:72 и спечели турнира във Виктория. Чехите водеха през целия мач, като голямата разлика се получи най-вече в третия период, спечелен от тях с 20 точки разлика. Това е първо класиране за тях на Олимпийски игри като самостоятелна държава след разделянето на Чехословакия.

 

Патрик Ауда вкара 20 точки за победителите, с 14 за съперника е Йоргос Папаянис.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Токио 2020, Италия, Германия, Чехия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи