Веселин Веселинов става треньор


Веселин Веселинов става треньор
(сн. ББЛ)
23-06-2021 12:11 | Мария Маринова

Многократният шампион на България Веселин Веселинов започва ново предизвикателство в кариерата си, след като преди няколко години спря активно да се състезава. Той се насочи към треньорската професия, като от новия сезон ще води мъжкия тим на Хебър в ББЛ А група, а освен това ще помага в детско-юношеската школа на клуба.

 

Веселинов ще продължава да изпълнява и функциите си на мениджър на Левски Лукойл, като ще съчетава работата в София и Пазарджик.

 

„За мен ще е един безценен опит да бъда треньор. Смятам, че чисто баскетболно още съм близо до играта и на моменти се усещам дори, като мениджър на Левски, как давам напътствия и съвети на играчите, разбира се, с позволението на треньорския щаб. Смятам, че мога да бъда полезен“, заяви Веселинов пред BGbasket.com.

 

Той призна, че има желание да се развива в треньорската професия: „Смятам, че мога да бъда полезен точно в определените моменти и детайли от играта, да помагам на по-младите играчи с опита, който съм придобил през годините в баскетболната си кариера. След завършване на курса за СДК към НСА още повече се амбицирах и ми харесва. Виждам, че на много от децата постоянно трябва да им се говори, да ги напътстват и да бъдат държани в релси, за да може да се получат нещата с тях.“

 

Веселин Веселинов и през този сезон бе част от Хебър, но като играч и имаше ключова роля в отбора. Въпреки че бе сред фаворитите обаче, тимът от Пазарджик завърши на четвъртото място в регион Запад и не успя да се класира за Националните финали.

 

 „Искаме да надградим представянето от тази година. Въпреки че имахме добър отбор, може би не се получи химията и атмосферата в него. Амбициите ни бяха малко по-високи. Сега сме разочаровани, но това ни стимулира да направим нещо по-добро и да се представим на ниво.  Сега искаме да направим по-силен отбор и главно да развиваме школата. Времето ще покаже доколко ще е успеем. Главната идея е да се развива баскетболът в Пазарджик, не само волейболът. До края на годината би трябвало да е готова една зала с 250 места, която ще е изцяло за баскетбол и ще има условия къде да тренират тези деца“, обясни той.

 

Може да бъде изображение с 2 души и на закрито

 

„Отборът на Хебър няма да е съставен от подрастващи, но какво е един град без мъжки отбор, а с школа. Двете неща вървят ръка за ръка. Трябва да има мъжки отбор, за да има къде тези деца да гледат. В школата ще има назначен треньор, като с него ще бъдем с постоянен контакт. Ще ходя един или два пъти в седмицата да видим как вървят нещата на тренировки. Ще съчетавам нещата с Левски. Мисля, че мога да го постигна“, добави Веселинов.

 

В момента в Хебър усилено работят по селекцията за новия сезон. „Основно гледаме да направим някаква селекция от играчи. Засега е рано да се каже нещо повече. Начертали сме един план с ръководството и щаба. Помощник ще ми е Георги Мишев. Тодор Паунков е едно от основните лица в Пазарджик. До него също се допитваме. Набелязали сме няколко човека, като аз им казах, че трябва да имаме и хора от Пазарджик. Хубавото е, че кметът е изцяло зад нас и ни е дал зелена светлина“, обясни Веселинов.


За момента идеята му е да бъде само треньор на Хебър, но в зависимост от развитието на сезона, не изключи напълно възможността и отново да облече екипа на тима и да влезе на паркета.

 

Може да бъде изображение с 3 души, спортуващи, топка и на закрито

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ, Веселин Веселинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи