Георги Бакалов: Искаме да играем по начин, по който Спас Натов би се радвал да ни види


Георги Бакалов: Искаме да играем по начин, по който Спас Натов би се радвал да ни види
(сн. БФБ)
22-06-2021 19:05 | Мария Маринова

Старши треньорът на Черно море Тича U14 Георги Бакалов се надява момчетата му да играят по начин, по който техният доскорошен наставник Спас Натов, отишъл си внезапно, би се радвал да ги види. Това призна Бакалов пред BGbasket.com, след като „моряците“ се пребориха за бронзовите медали в турнира за Купа БФБ в тази възраст. Ето какво заяви още той:

 

„Не сме в най-добрата форма и не играхме баскетбол по най-добрия начин, по който на мен ми се иска, но все пак момчетата се бориха до последно, включително и в полуфинала срещу БУБА. Дадоха всичко, на което са способни в момента. Финалният мач също беше тежък. Пребориха се за бронзовите медали. Имаме доста работа да свършим до републиканското първенство което е във Варна. Ще се постараем да подобрим, доколкото може нещата, които видяхме тук, че ни куцат. На много места видяхме пропуски в нашия отбор – играта в нападение, в защита, в борбата.

 

Мисля, че БУБА и Ямбол са поне едно ниво над другите и са много добри. Имат добри и перспективни състезатели, като отбори са много силни. В другите тимове също има деца, които показват добър потенциал и отборите им играят добре, но за мен тези два се открояват над останалите отбори.

 

На 100% във всеки отбор има перспективни деца. Всичко зависи от труда, който ще положат, характера и амбициите, които имат. За мен обаче най-важното е да положат максимално повече труд и нещата ще се получат.

 

На финалите сме си поставили за цел да играем добър баскетбол. Взехме домакинството на първенството във Варна в памет на Спас Натов, който водеше този отбор. Ще се опитаме да играем по начин, по който той би се радвал да ни види. Това ни е основната цел. Нямаме цели за медали или титли. Важното е децата да се отпуснат, да играят добър баскетбол и да покажат качествата, които имат."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи