Румен Шопов: Няма значение кой ще е първи, втори или трети, а децата да израстват


Румен Шопов: Няма значение кой ще е първи, втори или трети, а децата да израстват
(сн. БФБ)
22-06-2021 15:03 | Мария Маринова

Старши треньорът на Тунджа Ямбол U14 Румен Шопов бе разочарован, след като отборът му загуби финала на Купа БФБ в тази възраст срещу БУБА Баскетбол. Според наставника обаче, най-важното не трябва да е кой отбор на кое място в класирането ще завърши, а децата да израстват. Ето какво сподели той пред BGbasket.com:

 

„Първо поздравявам момчетата и треньорите на БУБА. Играха много зряло технически и физически. Относно нашия отбор – от доста време не съм виждал такава уплаха и стягане в нашите редици. Това не е отборът, който тренирам. Още веднъж поздравявам момчетата на БУБА, но за наше съжаление не е това разликата между двата отбора. Не издържахме психически според мен. Има обаче още доста време до финалите и се надявам там нашият отбор да изглежда по съвсем различен начин.

 

Може би отдавам представянето ни на по-малкия опит с такива стойностни мачове, които трябва да се изиграят. По моя преценка, има 3-4 отбора в България, които са сравнително на едно ниво. За съжаление, останалите са доста под него. Ние на практика през годината имахме един двубой с Варна и два тук за Купата. Това са стойностните мачове за нашия отбор през годината, което за съжаление е много малко за всеки един отбор.

 

Може би трябва да се измисли някаква друга система, за да играят по-силните отбори помежду си. Според мен няма да има чак толкова значение кой ще стане първи, втори или трети. Важното е децата да израстват и да попълват редиците в националните отбори.

 

Има израстване, просто ние нашето сега не го показахме. Отборът на БУБА има огромно израстване – и физически, и технически. В момента играят почти мъжки баскетбол.

 

Въпреки че до финалите е малко времето – около десет дни, мисля, че момчетата ще се вдигнат психически и във Варна ще изглеждаме по друг начин. Ние винаги играем за победа и отиваме да станем шампиони на България.“

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
7dnisportbg
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи