Два български отбора подадоха заявка за Шампионска лига


Два български отбора подадоха заявка за Шампионска лига
(сн. НБЛ)
17-06-2021 15:01 | Мария Маринова

Два български отбора подадоха заявка за участие в Шампионска лига през новия сезон преди крайния срок, който изтече вчера, научи BGbasket.com. Това са Левски Лукойл и Рилски спортист, но за момента мястото в турнира е гарантирано само на столичния тим.

 

Баскетболистите на Константин Папазов получиха право да участват в квалификациите на най-силния турнир на ФИБА, след като спечелиха титлата в Националната баскетболна лига през миналия сезон.

 

Всяка година още един отбор подава документи за Шампионска лига, в случая Рилски спортист, като в зависимост от броя на останалите тимове, ФИБА преценява дали също да го допусне до участие в пресявките или не.

 

В случай, че Левски Лукойл не успее да преодолее квалификациите за ШЛ, има право да играе директно в групите на следващия по сила турнир ФИБА Къп, стига предварително да е заявил желанието си за това.

 

Срокът за подаване на заявки за ФИБА Къп изтича на 9 юли, като България има право на още две квоти за този турнир, като в това число не се включва тази за шампиона.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига, Левски Лукойл, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи