Руслан Русев: Всеки един отбор има израстване


Руслан Русев: Всеки един отбор има израстване
(сн. БФБ, Николай Христов)
14-06-2021 13:14 | Мария Маринова

Дунав Русе остана със сребърните медали в турнира за Купа БФБ при момчетата U16, след като на финала в Ботевград отстъпи на домакина Балкан. Въпреки разликата от 16 точки, която се получи накрая, през голяма част двубоят бе изключително оспорван. Пред BGbasket.com старши треньорът на Дунав Руслан Русев обясни и какво не е достигнало на отбора му, за да спечели трофея.

 

„През сезона имахме силни мачове с Чавдар Троян, Доростол и Черно море, но енергията, с която играят в Балкан, е различна от тази, срещу която сме играли досега, а и бяха домакини. Нашият състав е малко по-ръстов и изпитахме проблеми чисто в единоборствата 1 на 1 да ги опазим. Факторът Гавалюгов също оказа влияние. Вкара ни 40 точки, не можахме да се справим добре с пазенето му. Има време до финалите, така че трябва да работим“, заяви Русев.

 

Въпреки загубата на финала, той даде положителна оценка за представянето на отбора си на Купата: „Имайки предвид, по-слабата ни игра срещу Чавдар Троян, може би, защото бяхме победили преди това с разлика, съм доволен. С ЦСКА добре играхме, имаше настроение. Смятам, че още малко ни липсва чисто мъжество, но да не забравяме, че това все пак са деца на 15-16 години.“

 

Русев сподели и мнението си за конкуренцията в турнира в Ботевград. „Нивото е доста добро. Всеки един отбор има израстване, понеже аз ги следя във времето. Балкан е най-напред от всички на този етап. Вижда се обаче, че във всеки тим има по 2-3 деца, които евентуално могат да играят в мъжки отбори. Това е най-важното, според мен, и трябва да ни радва нас като треньори, както и баскетболната общественост. Това е един малък празник, който се случи в този град за тези три дни“, смята той.

 

От 23 до 27 юни Русе ще е домакин на Държавното първенство при 16-годишните момчета. „Целта е да стигнем първо до финала. Аз съм от треньорите, които играят мач за мач. Мислим как да елиминираме всички противници по пътя си. Дай, Боже, да нямаме контузии и всичко да е наред. Целта е този мач (б.р ДунавБалкан) да се повтори на наш терен“, завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Руслан Русев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи