НСА допълни четворката на ББЛ А група след драма и продължение срещу Ямбол -2


НСА допълни четворката на ББЛ А група след драма и продължение срещу Ямбол -2
(сн. ББЛ)
11-06-2021 21:03 | BGbasket.com

НСА е четвъртият полуфиналист в националните финали на ББЛ А група, след като спечели драматично последния четвъртфинал срещу Ямбол -2 с резултат 100:98 в продължение. Ямболии се бориха до последно, като успяха да изведат мача до равенство в редовното време, но 2.4 секунди преди края на продължението Мартин Мандалски вката победния кош за НСА. На полуфинал утре НСА ще се изправи срещу Шабла.

 

Мачът се движеше изключително равностойно през цялата си продължителност с многобройни смени на водачеството и изравнявания. По-малко от четири минути преди края НСА успя да дръпне с осем точки напред при 85:77. Ямбол обаче отвърна със серия от 8:0 за равенство. След като НСА излезе напред с три точки Георги Герганов наниза невероятна тройка със сирената за редовното време и прати мача в продължение. В него равностойната игра се запази до последните секунди, когато НСА успя да се задържи напред.

 

Шестима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като 22 точки, 9 борби и 7 асистенции записа Виктор Серафимов, а по 19 нанизаха Мартин Мандалски (12 борби) и Даниел Милчев (9 борби, 6 асистенции).

 

За Ямбол -2 Георги Герганов завърши с 32 точки и 9 борби, а 24 плюс 7 добави Николай Нинов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ -2 - НСА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ББЛ А ГРУПА, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ А група, ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи