Тодор Стойков: Тези с много фанфари ще играят в малкия финал


Тодор Стойков: Тези с много фанфари ще играят в малкия финал
(сн. balkan-basket.com)
11-05-2021 23:59 | Мария Маринова

Президентът на Левски Лукойл Тодор Стойков пожела да говори пред медиите след победата срещу Балкан днес, която класира тима му за финала в НБЛ. Ето какво сподели той след мача:

 

„Достатъчно финали сме играли. Да кажа честно, аз в моята история, освен финал, друго не съм играл, като се замислите. Така че това е нормално. Цяла година се наслушахме на декларации и изказвания на треньори и играчи, а мисля, че днес съдиите показаха за кого и как свирят, което не е нормално. Ние, като отбор, досега нито един път не сме се изказали против противник или съдията. Като загубим, приемаме нещата, правим си анализ и продължаваме напред. В България са свикнали, като някой загуби, първо да се оправдава със съдиите, особено като играе с Левски, а днес съдиите мисля, че не свириха по начина, по който трябва.

 

Поздравявам отбора за класирането. Играхме срещу отбор, който от началото на годината само говореше как ще играе финал и как ще спечели титла и купа. Мисля, че нито финал за купата играха, нито за титлата. Така че ние продължаваме напред да си гоним целите. Нашият отбор е селектиран да стане първи, треньорите го знаят, играчите и те. Следва почивка и се готвим за финала.

 

Ние апелираме да се допусне публика в залите, защото предстои най-интересната част от първенството – финалът. Дано да има хепиенд и да има хора в залите, защото мисля, че е по-добре. Аз доста финали съм играл, те за първи път. Тогава, като започнаха да се дават пари (б.р в Лукойл Академик), започнаха да се играят финали. Докато тука 30 години дават пари и чак сега играят финал (б.р Рилски спортист). Това е малката разлика. Успех на тях, поздравявам ги, естествено, надявам се да стане хубав финал. До Нова година ние бяхме първи, после те станаха първи в класирането.

 

Другото, което е патентовано за българските треньори, не изключвам никого, е да се оправдават, че имат много контузени. Като имат един-двама е ОК. Имаше моменти с по четирима-петима, тогава разбира. Това е нещото, което като отборът загуби – или съдиите са виновни, или имат много контузии. Те никога треньорите не са виновни в България. Надявам се да стане хубав финал, да има хора в залата. Явно двата най-добри отбора без много фанфари през годината, се класираха за финал. Тези с много фанфари ще играят в малкия финал.

 

Едно по едно. Имаме да играем финал. Ще видим, живот и здраве се надявам залите да са отворени и с подкрепата на нашите фенове да покажат какво значи Левски. Понякога, като има фаворит е много лошо, защото има напрежение. Щом Рилски спортист е първи през този сезон, нормално е те да са фаворити. Пак ще кажа обаче, ние сме правили така, че отборът да стане първи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи