Тити Папазов: Искам да ми се даде наградата за най-коректен треньор, цяла година се упражняваха върху Левски


Тити Папазов: Искам да ми се даде наградата за най-коректен треньор, цяла година се упражняваха върху Левски
(сн. balkan-basket.com)
11-05-2021 22:33 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов сподели впечатленията си след победата срещу Балкан в четвъртия мач от серията днес, с която тимът му се класира за финала в НБЛ:

 

Спечелихме с характер и тактическа смяна на играта, която даде резултат. Невинаги излиза. Когато губиш с 16, много по-лесно рискуваш. Не бяха подготвени. Естествено, трябва и да признаем, че това се гарнира с късмет. В спорта това е много важно. Ние днес успяхме да победим отбор, който отбелязва 17 тройки при 50% успеваемост. Това не се случва толкова често, да не кажа, че граничи с невъзможното.

 

Без да засягам другите отбори, този мач е най-добрият в първенството, най-вече заради зрителите, интригата и начина, по който се разви. В края на краищата спортът е шоу. Бяха ограничени да не бъдат в залата, а пред телевизорите. Едните са треперели до последния момент, както и другите. Едните са щастливи, другите естествено страдат.

 

Със сигурност искам да ми се даде наградата за най-коректен треньор тази година, защото не съм реагирал нито един път. Всички се упражняваха върху Левски. Това, което беше отсъдено на Чавдар Костов, този фаул в нападение, можеше да коства мача. Съдията също е живо същество и той може да сбърка. Така го е видял, ще гледа и признае грешката си. Техническото е 100%. В последните две минути нямаш право. Съдиите правят движение, което изисква метър и половина от аута. Само, че ние много повече предпочитаме да ни дадат двоен фаул на Чавдар, отколкото един фаул технически. Това е официално предупреждение. Има нови правила, които го изискват. Предупреждава се и не се стои там. Ние в тази ситуация сме ощетени, аз не го искам този фаул. Искам при излизането на Чавдар да му се свирят два фаула и да получим два наказателни удара да бием.

 

Да не влизаме обаче в съдийството на този прекрасен мач. Цяла година се упражняваха. Надявам се, че днес поне съдиите не са виновни.  Най-вероятно има грешки и в двете посоки. Всички са видели, отидох и реагирах на Славчо Нучев и може би чисто психологически много бързо ме успокои. Каза – ще гледаме и ако съм сбъркал, ще призная. Какво да му отговоря в този момент на човека? Едва ли е искал да подари победата на Балкан, но това е много решаващо отсъждане.

 

Рилски правят фантастичен сезон, но като мач и интрига на такова високо ниво като полуфинал, смятам, че това е прекрасен мач. До 19-и има време. Трябва да отбележим, че Лукойл играе 20-и пореден финал в своята история. Несъмнено, няма човек в българския баскетбол и хората, които гледат и отразяват, да не оценяват колко силно играе Рилски спортист този сезон и най-важното – константно. Всичко отбори са имали върхове и спадове.

 

Двата отбора днес показаха невероятен характер, но Рилски играят цяла година постоянно, така че ще ни коства невероятни усилия. Ние също обаче имаме много опит и смятам, че двете ни имена изискват да живеем с мисълта как да станем шампиони, да търсим пътя как да го направим и каквото зависи от нас да го направим. Няма да бъде лесно, защото в съседната съблекалня треньорите и играчите на Рилски натрупаха самочувствие след добрата игра в Европа и българското първенство. Те също ще дойдат с тази амбиция, имат и домакинско предимство. Първо трябва да се възстановим физически. Убеден съм, че и двата отбора ще покажат най-добрите си страни и накрая ще спечели този, който заслужава повече.

 

По принцип, когато казаха, че няма да има фенове до 31-ви май, ясно, че няма да ни пуснат на 5-и. Отборът на Рилски спортист е с домакинство повече, но смятам, че хората в баскетбола заслужават. Трябва да бъдем обективни. Евролигата не разреши, където за организаторите смятам, че е малко по-важна публиката, отколкото за Левски и Рилски. Ние трябва да искаме, но не и да бъдем душмани. Не знам какъв е толкова големият проблем за присъствието на хора в залите, защото само те останаха, но е факт, че с изключение на Русия, цяла Европа продължава да спазва тези мерки. Ние ще си направим труда и ще опитаме, а дали ще успеем, не знам. Ако има седми мач и отборът на Рилски си заслужи, нека да има там."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи