Йордан Янков: Сблъскахме се с българската действителност


Йордан Янков: Сблъскахме се с българската действителност
(сн: НБЛ)
07-05-2021 21:24 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков направи любопитно изказване след поражението от Рилски спортист в Мач №2 от полуфиналната серия в НБЛ.

 

Янков започна обаче така: "Извинявам се на децата в залата, които помолих да излязат. Всички искаме да има фенове, и аз съм разочарован, но и ние в Пловдив имаме школа, и ние не допускаме там, за да пазим дисциплината. Просто не е разрешено, в Пловдив също няма да има публика."

 

"Не мога да кажа, че преломният момент е бил в техническото нарушение. Сблъскахме се с българската действителност. Ще се извиня, ако не съм прав, след като гледам мача. Осъзнавам, че сме неприятен отбор, нормално е всеки да изпитва затруднения срещу нас," обясни Янков, без детайли.


"Ние направихме грешки, нямаме и опита, едно е да играеш с един фаул, едно с три. Първата четвърт тук днес нямаше общо с първата преди два дни. Представихме се на високо ниво, но за съжаление мачът протече по този начин. Не мога да обвиня Вучица, той ще дава тепърва на отбора."


"Страхотно израстване в целия отбор, приятно изненадан съм, че в плейофите, във Финалната четворка на Балканската лига, играем много добър баскетбол," завърши Янков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи