Йовица Арсич: Мисля, че всички ще се срамуват от начина, по който изглеждахме днес


Йовица Арсич: Мисля, че всички ще се срамуват от начина, по който изглеждахме днес
(сн. НБЛ)
06-05-2021 22:02 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич обясни причините за тежката загуба от Левски Лукойл в полуфиналите, след която „зелените“ вече изостават с 0-2 в серията.

 

„Случи се нещо подобно като това, което и на Купата. Като имаме затруднения, не ставаме отбор. Искаме да взимаме индивидуални решения, затова не показахме достатъчно енергия. Те ни биха в борбите, мисля, че имаха двойно повече борби първото полувремето, което достатъчно казва за борбата. Много открити стрелби не вкарахме, защото на пикенрол пазеха под заслон. Имахме само една борба в нападение, което означава, че не сме били агресивни в нито един вид.

 

Имаше демотивация след първия мач, където имахме някакви шансове да спечелим и сигурно това не е лесно. Константно имаме проблем с организацията на нападението, защото останахме без първи плеймейкър. Те адаптираха тяхната защита на това, което сега правим, и с Давонта не може работата да върви по същия начин.

 

Мисля, че всички ще се срамуват малко с това, което показахме и начина, по който изглеждахме днес. Няма да могат да усетят реакция и от фенове. Надявам се с много повече хъс и енергия да излязат в третия мач. Поне да покажат енергия. Може да не сме качествени като съперника, но поне да излезем с енергия.

 

За да обърнем серията, е много рано да мислим. Трябва да сме фокусирани в третия мач, за да бием. Ако се върне Сияни и малко оправим нещата. Възможно е да стане, но с много повече агресия и енергия в защита. Може да очакваш повече, но като не тръгне играта отначало, както трябва, не мога да кажа, че сме психически най-устойчивият отбор. Нямаме тази сила и просто, като не тръгнат по основната посока, както сме планували, много лесно се отказваме и започваме индивидуално да действаме, което не дава реален резултат.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи