Левски Лукойл удари мощно неузнаваем Балкан


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

06-05-2021 20:39 | Мария Мицова

Левски Лукойл взе преднина от 2-0 в полуфиналната серия срещу Балкан, след като изнесе фантастичен мач и победи с 84:53 в Мач №2.


Серията се мести в Ботевград, като третата среща е в неделя, а Левски може да я затвори при успех.


И днес ботевградчани бяха без един от основните си гардове Сияни Чеймбърс, продължаващ да страда от сътресение след удар в главата.


Балкан вкара първия кош в мача, само за да поеме след това серия от 14-0 за Левски. Гостите останаха с две точки близо шест минути, а "сините" с лекота поддържаха двуцифрена преднина оттам. Този път освен отличната игра на Левски в подкошието, и стрелбата от тройката подръгна от самото начало на двубоя.


Балкан взимаше доста нерезонни решения в нападение, а до средата на втората част само Станимир Маринов бе отбелязал повече от 1 кош от игра за "зелените".


Левски тотално превъзхождаше в борбата и оттам играта спореше много и в двете фази. Четири минути преди почивката разликата вече бе 20 точки - 37:17.


Нещата не се промениха и до края на полувремето Балкан продължи да се мъчи да вкара кош, за да завърши с 22 точки за 20 минути. На почивката домакините водеха уверено с 43:22. Само Христо Захариев имаше почти толкова борби на сметката си, колкото целият отбор на Балкан.


За разлика от първата среща, Левски запази концентрацията си и след почивката, а с това държеше и огромния си аванс пред съперника. Пет минути във второто полувреме вече "сините" бяха напред с цели 25 точки.


Левски поддържаше и страхотни проценти на успеваемост, за да влезе в последната част с 21 точки преднина. Балкан не даваше никакви признаци, че може да измисли нещо различно и за последните 10 минути, с което поне да покаже зъби на съперника.


При 27 точки разлика и 5 минути до края, вече всичко беше ясно, като и мотивацията малко падна, въпреки стойността на мача. Балкан играеше все по-мъчно, докато Левски само опитваше да играе само за удоволствие. Финалните минути бяха и за резервите на двата тима, а дистанцията между двата тима мина 30 точки.


Христо Захариев изнесе страхотен мач за Левски с дабъл-дабъл - 13 точки, 12 борби и 6 асистенции. Данило Тасич вкара 15 и Венци Петков - 12.


Станимир Маринов и Димитър Димитров бяха най-резултатни за Балкан с по 9 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи