Рилски даде шанс на Академик, но взе своето в края


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

05-05-2021 20:50 | BGbasket.com

Рилски спортист стартира нелеко, но успешно плейофната серия срещу Академик Пловдив след 89:84 в Самоков. Лидерът от редовния сезон води от началото до края, но гостите хвърлиха много сили и в края също имаха своите шансове.


Рилски спортист бе без старши треньора си Людмил Хаджисотиров по здравословни причини, но отборът му не изпитваше особени проблеми в началото на мача. Начело на самоковци застана Любомир Киров.


Домакините стартираха спокойно и владееха инициативата в първата четвърт, залагайки на солидна защита. Рилецо удържа Академик до едва 10 точки за началните 10 минути, карайки противника да направи осем безрезултатни шута от разстояние. Все пак разликата бе само 8 точки - 18:10. И двата отбора не бяха себе си в тези минути в нападение, а вместо това се ориентираха повече в отбрана.


В началото на втория период Академик стегна редиците и скъси бързо до три точки изоставането си. Гостите започнаха да играят като равен с равен и се държаха близо до лидера в класирането през цялата част. Те още веднъж, макар и само с една тройка, успяха да намалят до три точки, а почивката дойде при дистанция от 4 - 42:38.


Пет тройки и по-добра борба държаха напред Рилски през първото полувреме. Очаквано, Академик използваше предимно играта под коша в първата половина от двубоя.


Пловдивчани бяха повярвали вече в себе си и увереността им доведе до изравняване до 46:46 в началото на второто полувреме. В този важен момент обаче Брендън Браун избухна в нападение за Рилецо, а домакините пак се стегнаха в защита и скоростно взеха нова преднина, при това доста сериозна. Серията от 15-2 пак донесе спокойствие за самоковци и 13 аванс.


Академик успя да намали до 6-8 точки изоставането си, но стрелбата от тройката силно разделяше двата състава. В решителни моменти Рилецо бележеше своите далечни стрелби, за разлика от пловдивчани, които продължиха да нямат никакъв ден от разстояние.


Рилски спортист се почувства комфортно, водейки продължително време с почти 10 точки, почти до финалните три минути от мача.


В този миг обаче най-после две тройки на Академик влязоха в коша на съперника и стопиха до една-единствена точка разликата. Рилски направи изненадващи грешки, а Браун пропусна два наказателни удара с минута до сирената. Това остави невероятен шанс Академик да атакува и да поведе за първи път в мача с 30 секунди до края. В него обаче Обрад Томич извърши фаул в нападение, което даде финалните 12 секунди за Рилски.


В тях естествено пловдивчани направиха бърз фаул и този път Браун вече не сгреши. Джахи Карсън пък не успя да се възползва от последните няколко момента до сирената и така остави успеха за домакините.


Брандън Браун вкара 26 точки за успеха, Алекс Симеонов добави 12, Павлин Иванов отчете 12 с 6 асистенции и 5 борби.


По 17 за Академик вкараха Обрад Томич и Карсън, 12 - Йере Вучица и 10 - Николай Титков.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - АКАДЕМИК ПД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи