Йовица Арсич: Като взехме предимство, се смениха правилата


Йовица Арсич: Като взехме предимство, се смениха правилата
(сн. balkan-basket.com)
04-05-2021 22:09 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе разочарован след загубата от Левски Лукойл на старта на полуфиналните плейофи, защото смята, че тимът му е имал сили да спечели двубоя. Ето какво заяви той след мача днес:

 

„Не ни достигна възможност да играем по същите правила 40 минути. Като взехме предимство, се смениха правилата и няколко отсъждания ни извадиха от фокус и добро настроение. Можехме да обърнем мача изцяло. Това по принцип не ни оправдава за някои грешки, които сами направихме. Ще се постараем, въпреки всичко, в следващия мач да бием.

 

Заиграхме много по-агресивна защита в третата част и имахме лесни точки от това. Като цяло не може в плейофна серия да се играе на приливи и отливи с по-малко енергия, както беше в друга част. Имахме грешки в нападения, но не бяхме търпеливи да търсим нормални решения в нападение. Искахме да сме по-атрактивни, по-хубаво да изглеждаме, но това не даде резултат и ни вкараха много лесни точки на контраатаки. За следващия мач трябва да играем 40 минути в защита, каквато беше в третата част.

 

Не ни пречи програмата. Имаше достатъчно време за почивка. Ако състезателите са свежи, мотивацията трябва да надмине всички физически проблеми, които имат. Това са много важни мачове и всички трябва да дава 100%, когато е на терена.

 

Не знам кога Сияни Чеймбърс ще играе. Това е въпрос към медицинския щаб дали има подобрение. Той още няма нито една тренировка.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи