Левски Лукойл взе здрава първа битка с Балкан


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн. НБЛ)

04-05-2021 20:50 | Мария Мицова

Левски Лукойл победи с 80:70 Балкан в Мач №1 от полуфиналната серия в НБЛ. В двубой с много обрати, здрава защита и доста баскетболни достойнства, "сините" показаха по-здрави нерви и наложиха волята си в решителните моменти.

 

И двата отбора бяха без основни фигури в гардовата линия - Сияни Чеймбърс все още липсваше за Балкан заради сътресение, докато Ракуан Мичъл се завърна в САЩ заради смъртта на баща му.


Въпреки това и Левски, и Балкан изглеждаха обещаващо в началото на първия сблъсък помежду си от полуфиналите - нахъсано и концентрирано и най-важното, с много баскетбол на терена.


Левски имаше по-успешни начални минути от срещата, като поведе със 7 точки в един момент, благодарение на отлична успеваемост. Балкан обаче успя да вземе максимума от страхотната си борба в нападение и се върна до края на частта, като изравни и след това поведе. Смените на ботевградчани също допринесоха за обрата. Добрият баскетбол се видя и от малкото нарушения, бързата игра и сериозния брой точки в подкошието и за двата състава.

 

Завръщането на почти цялата основна петица на терена за Левски пак им донесе успех и "сините" излязоха с пет напред. Балкан трудно намираше път към коша на домакините, а в момента, в който бе ограничена борбата в нападение, разликата стигна до 8 точки. Две минути и половина преди почивката за първи път имаше и двуцифрен аванс от 10, моменти след едва втората тройка на Левски в мача.


Въпреки добрия баскетбол, нервите си проличаха в изпълнението на наказателни удари, където и двата отбора пропуснаха повече от половината си шутове.


Левски продължи до последно да бъде по-активен и по-идеен и се оттегли с 43:31 на почивка.

 

Ефектът от почивката и думите на Арсич в паузата имаха мигновенен ефект след подновяването на играта. Балкан направи фантастична и много бърза серия от 16-0 - само за четири минути. Ботевградчани бяха страхотни в защита в тези моменти и не допускаха Левски близо до коша си, което веднага даде резултат. Гостите не само направиха пълен обрат, но и поведоха с 4.


Едва в последните три-четири минути от частта Левски се поориентира в защитата на съперника и вкара 8 срещу 7 за Балкан и не позволи да се стигне до разлика.


Преди финалната част дистанцията бе три в полза на Балкан - 54:51. Левски продължаваше да е отчайващ от тройката - едва три вкарани за три четвъртини.

 

С четвъртата тройка за домакините резултатът бе изравнен - 56:56, което остави малко над 8 минути за двата състава да започнат отначало.

 

Нов импулс в играта на Левски пак изведе "сините" в резултата, след 10-2 за тях, но битката продължаваше с пълна сила. Балкан загуби за пет лични нарушения Дарко Балабан за последните минути, но центърът на домакините Кийт Бенсън също висеше с четири.

 

Агресивната защита през цялото второ полувреме доста изтощи и двата отбора на решитените финални 2-3 минути. Балкан обаче изглеждаше по-изморен и Левски се възползва с няколко бързи атаки, които довършиха започнатото.

 

С минута и половина до сирената разликата скочи до девет точки и вече нямаше време за ботевградчани пак да наваксат подобна разлика.

 

Христо Захариев завърши с 14 точки, толкова имаше и Кийт Бенсън. Венци Петков реализира 12, а Данило Тасич - 13.


Божидар Аврамов и Девонтей Джордан вкараха по 14 за Балкан, Димитър Димитров - 11.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи