Левски Лукойл и Балкан дават старт на полуфиналите в НБЛ


Левски Лукойл и Балкан дават старт на полуфиналите в НБЛ
(сн. НБЛ)
04-05-2021 12:03 | BGbasket.com

Плейофите в Националната баскетболна лига продължават с пълна сила. Полуфиналите в турнира стартират днес с дерби между втория и третия в редовния сезон Левски Лукойл и Балкан. Двубоят е от 19:00 часа в столичната зала „Универсиада“.

 

Баскетболистите на Константин Папазов имат домакинско предимство заради по-предното си класиране, като ще приемат първите два мача от серията на свой терен. Третият и евентуално четвъртият двубой ще са в Ботевград, а ако се стигне до решителен пети мач, той отново ще бъде в София.

 

В мачовете през сезона балансът е 2-1 в полза на Левски Лукойл, а според букмейкъра bwin той има по-големи шансове да спечели и днешния двубой. Коефициентът за победа на столичния тим е 1.40, докато за успех на състава, воден от Йовица Арсич, е 2.70.

 

Другата полуфинална серия между първия Рилски спортист и петия Академик Пловдив стартира утре в Самоков, като баскетболистите на Людмил Хаджисотиров са с домакинско предимство. Те спечелиха по категоричен начин редовния сезон, като допуснаха едва две загуби в него.

 

Рилски спортист има четири победи срещу Академик до момента - три в първенството и една за Купата, като отново е в ролята на фаворит.

 

Победа за тима от Самоков е с коефициент 1.05, докато за този от Пловдив той е 7.75.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи