Левски Лукойл не даде шанс на Ямбол на старта на серията


23-04-2021 20:45 | BGbasket.com

Левски Лукойл стартира с убедителна победа участието си в плейофите в Националната баскетболна лига през този сезон. В първия си мач от четвъртфиналите тимът надви Ямбол с 92:62 на свой терен в зала „Универсиада“, след като водеше през цялото време.

 

Мач №2 от серията е в понеделник в зала „Диана“, а при нова победа, столичният тим ще се класира за полуфиналите. Ако Ямбол изравни, решителният трети двубой отново ще е в София.

 

За Левски Лукойл срещата пропусна Рейкуон Мичъл, докато в края на третата част Андрей Иванов се контузи и повече не се завърна в игра за Ямбол.

 

Двубоят започна с доста висока резултатност. Водени от стартиралия много силно Чавдар Костов, домакините успяха да поведат с 9:2, но след успешни атаки на Иван Лилов и Дарин Иванов, съперникът им изравни за 15:15. Ямбол наниза общо пет тройки само за първата част, но отстъпваше сериозно в подкошието и след десет минути игра изоставаше с 21:27.

 

През втория период пропуските зачестиха. Повече от три минути след началото му единствено Лилов бе отбелязал веднъж от далечно разстояние. Левски Лукойл обаче поддържаше аванс от няколко точки, а на почивката той за първи път бе двуцифрен – 43:33.

 

Столичният тим стартира второто полувреме със серия от 10:0, като повече от четири минути гостите не успяваха да се разпишат. Те вкараха едва 11 точки за цялата трета част, след която баскетболистите на Константин Папазов се откъснаха със 70:44.

 

В оставащото време играта бе сравнително равностойна, като Левски Лукойл нямаше проблем да поддържа солидна преднина и да спечели. За пет лични нарушения срещата не завърши Йордан Минчев.

 

Чавдар Костов бе най-резултатен за победителите с 18 точки. По 13 и 8 борби имат Данило Тасич  и Раян Райт, с 11 точки е Венцислав Петков.


За Ямбол Иван Лилов реализира 17 точки, Ерик Макгил и Евгени Василев вкараха по 12, 11 има Дарин Иванов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи