Георги Божков: Младите момичета са твърде далеч от нивото, което трябва да имат


Георги Божков: Младите момичета са твърде далеч от нивото, което трябва да имат
(сн: БФБ)
22-04-2021 12:00 | Мария Мицова

Георги Божков води Славия в последните месеци, а тимът извоюва два бронзови медала за сезона - от първенството и преди това от Купата.

 

Шампионатът при дамите приключи, като остана само финалната серия. Славия победи с 2-0 Шампион за третото място, след много оспорван втори двубой.

 

"След голямата разлика в първата среща, очаквах по-труден втори мач. Поздравявам момичетата, че се пребориха, и за това, че през целия сезон не пропускат тренировка, въпреки че са ученички и студентки, и отборите след първите два са почти изцяло аматьорски," заяви наставникът пред BGbasket.com.

 

"Такова е състоянието на отбори и клубове, нямат финансови възможности за повече. Монтана и Берое са много напред като организация и бюджети и ние не можем да се борим с тях. Постигнахме това, за което играхме този сезон - два медала. Смятам, че младите момичета обаче са твърде далеч от нивото, което трябва да имат. Тактически болшинството са много неграмотни още, не само в нашия отбор, по принцип. Идва дълго лято, в което те трябва да работят, тези, които искат да станат баскетболистки. Пожелавам им здрава работа, тренировки и на есен да видим по-добър баскетбол.

 

Краткият сезон е така заради нивото на клубове. Центрове като Русе, Бургас, Хасково, като Перник, ги няма, София дори има само два отбора, които не са на нужното ниво. Има мегдан, нужни са добри ръководители, които да намерят възможности за по-големи бюджети. Трудно се работи в такава среда."

 

Относно финалната серия, Божков не даде конкретна прогноза: "Не мога да прогнозирам кой ще е шампион. Не знам какво е здравословното състояние там. Берое излезе от формата си през март, това дава шанс на Монтана, да има повече амбиции. Ако се стигне до пети мач са непредсказуеми нещата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи