Пламен Алексиев: Баскетболът ми е дал изключително много незабравими и хубави емоции


Пламен Алексиев: Баскетболът ми е дал изключително много незабравими и хубави емоции
(сн. НБЛ)
16-04-2021 15:04 | BGbasket.com

Капитанът на Черно море – Пламен Алексиев ще изиграе в събота последния си професионален мач. Една от емблематичните фигури за варненския баскетбол през този век взе трудното решение да прекрати кариерата си след 19 сезона. На 36 години, юношата на моряците обяви, че ще „окачи кецовете" срещу Левски Лукойл, като последният му мач ще бъде в залата, откъдето тръгна към големия баскетбол – „Христо Борисов".

 

"Бих искал първо да благодаря на семейството ми – най-близките хора до мен. Родителите ми, жена ми и детето ми. Искам да изкажа огромни благодарности към двама треньори, които сложиха началото на моята кариера като баскетболист. Това са Христо Борисов и Симеон Варчев, които за съжаление не са сред нас. Благодарности към всички треньори, с които съм работил и всеки е помогнал да се развивам – Петко Делев, Дарин Великов, Спас Натов, Любо Минчев, Дечо Коешинов, Галин Стоянов и още много. Искам да благодаря на всички играчи, с които съм играл през годините. Огромна благодарност на ръководството на Черно море Тича и в частност на президента на клуба д-р Георги Ганчев за дадената възможност да сложа край на кариерата си в залата и клуба, от където започна тя. Баскетболът ми е дал изключително много незабравими и хубави емоции, защото в крайна сметка се помнят само хубавите неща", заяви гардът.

 

Кариерата на Алексиев премина основно в родния Черно море, с който той игра два финала в първенството (2006, 2009), като още четири пъти спечели бронзовите медали (2005, 2007, 2014 и 2015). През 2015-а плеймейкърът ликува и с Купата на България, където преди това има още три финала (2006, 2008 и 2014). Гардът бе част още от Черноморец, Ямбол и Берое. С екипа на заралии Алексиев игра още един финал в първенството, като освен това спечели Балканската лига и Купата на България – през 2017 година.

 

С изявите си през годините гардът достигна и до националния отбор, като бе част от състава на Росен Барчовски за европейското първенство през 2005 година в Сърбия и Черна гора, макар и без да запише официален мач. Той е избиран и за участие в Мача на звездите, където през 2016 година спечели конкурса за тройки. За съжаление в последните години кариерата на Алексиев бе съпътствана и от различни контузии, които ограничиха времето му на полето.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Пламен Алексиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи