Ямбол отново удари Берое в Стара Загора, остави интрига в НБЛ до последно


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(Сн: facebook.com/Beroebasketball)

14-04-2021 20:45 | BGbasket.com

Ямбол се справи с много къс състав на Берое и за втори път през сезона си тръгна с победа от Стара Загора - 83:75.

 

За ямболии мачът бе само за престиж, но така се запази интригата за четвъртото място до последно и Берое ще трябва да победи Рилски спортист в Самоков, или да се надява на загуби на Черноморец до края.


Берое продължава да се мъчи с контузени играчи, а този път от състава липсваше и Брейди Роуз. На обратния полюс бе тимът на гостите, вече в пълна формация със завръщането на Стоян Петков, макар да не игра.


Мачът започна доста равностойно, с по-добри моменти за Ямбол в началото, но Берое бързо възстанови игровия паритет. Серия от 15-2 за домакините им даде аванс от 8, но Ямбол скоростно се върна с две тройки.


Оттам всичко тръгна кош за кош, като така бе през цялата втора четвърт, с куп равенства и размени на водачеството. Така след като Ямбол имаше две преднина след една част, Берое водеше с една на почивката - 45:44. Почти всички точки на старозагорци до този момент бяха дело на американците в тима, а и чужденците на Ямбол бяха най-резултатни там.


В първата половина от третия период играта кош за кош продължи, преди концентрацията на Берое да се загуби някъде и Ямбол да успее да се възползва отлично. Баскетболистите на Тони Дечев направиха 10-0 и се откъснаха, а домакините останаха без кош от игра повече от шест минути. След 17-3 за Ямбол, разликата скочи драстично, въпреки че Джими Гавин най-после реализира тройка почти със сирената.


Берое продължи да се затруднява да намира път към коша на Ямбол и във втората част, преди обаче две тройки на Фейгън и Гавин, подкрепени и от Станислав Ваклинов, да върнат интригата.


Разликата падна до 6 точки с четири минути и половина до края на мача и запази интригата. Ямбол обаче продължи да бележи и дори тежката травма в ръката, която получи Уили Атууд в заключителните минути не успя да спре устрема на гостите.


Ерик МакГил завърши с 25 точки и 9 асистенции за успеха, Атууд добави 23 точки, 17 вкара Франклин Уилямс.


23 за Берое реализира Фейгън, 16 - Джими Гавин и 14 Седариан Райнс.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи