Без проблеми за Рилски спортист в Плевен


Без проблеми за Рилски спортист в Плевен
(сн. НБЛ)
14-04-2021 20:05 | BGbasket.com

Рилски спортист записа победа №21 в Националната баскетболна лига през този сезон. Играчите на Людмил Хаджисотиров надвиха убедително Спартак Плевен в зала „Балканстрой“ днес с 96:67, след като водеха през цялото време и доминираха най-вече при играта под коша.

 

Двата тима имат още един мач преди стартиращите другата седмица плейофи, в които ще се изправят отново един срещу друг на четвъртфиналите.

 

След тази среща Рилски спортист е с баланс 21-2, а в последния кръг от редовния сезон приема Берое. Спартак пък е с 4-19, като му предстои гостуване на Черноморец.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Гостите взеха сериозно предимство в подкошието още в самото начало след силни изяви на Нико Карвачо. За по-малко от четири минути те натрупаха двуцифрена преднина, а след първата част водеха с 28:15, като 13 от точките бяха вкарани именно от чилийския национал.

 

Стрелбата от тройката не вървеше и на двата тима. Рилски спортист обаче поддържаше аванс от около 15 точки, а в края на полувремето дръпна с 50:31, което бе и най-голямата разлика до момента в мача. Силно за Спартак пък стартира Димитър Маринчешки с 14 точки до почивката.

 

Тимът от Самоков не намали темпото и след паузата. Воден от разигралите се Павлин Иванов и Брандън Браун, гостите направиха серия от 20:3, а преди заключителната четвърт бяха напред с 81:45.

 

Баскетболистите на Александър Дяковски успяха да спечелят последната част, но без това с нещо да може да промени крайния изход на срещата.

 

Нико Карвачо завърши с дабъл-дабъл за победителите от 15 точки и 14 борби, Брандън Браун е с 14 точки, по 13 имат Павлин Иванов и Трей Портър (9 борби), Алекс Симеонов добави 12 точки.

 

За Спартак Димитър Маринчешки реализира 18 точки, Ивко Ивков е с 14, 11 има Любен Пасков (7 борби).

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи