Васил Евтимов: Явно някои играчи разбират повече от мен, поемам вината


Васил Евтимов: Явно някои играчи разбират повече от мен, поемам вината
(сн. НБЛ)
12-04-2021 21:22 | BGbasket.com

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов пое вината за загубата от Берое в Стара Загора днес, но и изрази недоволството си от отношението на част от играчите му. Ето как коментира срещата той пред Макс Спорт 2:

 

„Само искам да кажа, че вината я поемам аз като треньор. Явно не съм ги мотивирал достатъчно да спечелим този мач. Поздравявам отбора на Берое, наистина играха по-добре от нас днес, видя се. Да, разликата беше само 4 точки, но мачът се реши в малките детайли. На някои от играчите не им харесва това, което им казах да се направи. Явно разбират повече от мен. Казах им, че съм играл достатъчно баскетбол. Поемам вината. Този мач трябва да го забравим. По всяка вероятност няма да завършим четвърти. Ако завършим пети, сигурно ще играем пак с Берое на плейофите. Няма да можем да играем вкъщи, но ще се подготвим за следващите два мача срещу Спартак и Черно море.

 

Още преди мача знаех, че ще загубим. Това, което показаха момчетата на тренировка, не ми хареса и им го казах. Просто съм бил в тези ситуации много пъти. Те днес не бяха на 100% готови. Това е моя вина. Ако на тренировката аз не съм успял да ги мотивирам, явно е моя грешка. Ще опитам да го поправя и след няколко дни да покажем друго лице.

 

Гавин и в предишния мач вкара такива стрелби срещу Уендел. Добър играч е. Уендел си вдигна ръката. Може би трябваше да направим фаул, но ще гледам мача. Сега не мога точно да преценя. Поздравявам Берое и им пожелавам успех. Ще се видим на плейофите с тях още веднъж.

 

Всичко е възможно. Разликата е само 4 точки, резултатът е много близък. Просто си допадаме двата отбора, играем доста равностойно и мисля, че в плейофите ще продължим по същия начин.

 

Изненада срещу Черно море и Спартак няма да има. Ще съм напълно подготвен с тренировките в следващите дни. Отборът ще бъде готов да играе и ще излезем с голямо самочувствие. Просто не е било писано да спечелим днес."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи