Васил Евтимов: Когато играем така, сме много труден съперник


Васил Евтимов: Когато играем така, сме много труден съперник
(сн. НБЛ)
08-04-2021 23:27 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов направи подробен анализ на двубоя срещу Ямбол, спечелен от неговия тим. Ето какво заяви той:

 

„След последната среща казах, че с Ямбол играем много равностойни мачове. С тях се познаваме най-добре, защото често играем контроли, тъй като сме най-близко един до друг. Затова мачовете са били интересни.

Радвам се, че днес успяхме да вземем преднина над тях, защото в директния сблъсък вече имаме предимство над Ямбол. Важен мач за нас, защото мисля, че следващият срещу Берое е нашият финал, така както казах вече.

Днес играчите малко се измориха, но пак вкарахме 89 точки, от което няма как да не съм доволен. Направихме няколко грешки в защита, но когато имам само шестима играчи, които могат да играят, наистина трябва да внимаваме с фауловете. Днес се опитахме да ги контролираме. Коцето накрая получи пети фаул, но и това го има в баскетбола.

Всички имат над десет точки и когато играем така, сме много труден съперник за другия отбор, показахме го през годината. Даже миналия мач срещу Академик Пловдив играчите имаха над 15 т. Това няма как да не ме радва. Показаха много старание в нападение, но се измориха. Използвам шестимата играчи, които имат най-голям опит.

Навлизаме сега в цикъл, в който ще имаме много мачове и утре им давам почивка да възстановят и да се подготвим много сериозно за мача с Берое в понеделник.

След напускането на Милидрагович, скамейката ни стана много къса. Има много млади играчи, но към този момент още на са готови да играят. Стараят се и показват на тренировка, че винаги са готови и дават всичко от себе си отстрани. Мисля че, когато играем срещу Черно море и Спартак Плевен, ще им дам шанс да играят. Силно се надувам това да стане.“

 

Състезателят на Черноморец Евгени Хаджирусев допълни: "Днес беше много важно да победим. Отдавна не сме играли вкъщи. Смятам, че тази победа е много важна, понеже следващия мач играем срещу Берое, който се очертава финал за амбициите ни да станем четвърти. След Берое трябва да победим Спартак Плевен и Черно море и после да мислим за плейофите. Фауловете по принцип са ми сила и треньорът разчиташе на мен накрая да вкарам.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Васил Евтимов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи