Йордан Янков: Знаем си проблемите


Йордан Янков: Знаем си проблемите
(Сн: facebook.com/Beroebasketball)
07-04-2021 20:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков сподели след успеха над Спартак Плевен: "Радвам се, че взехме този изключително важен мач. За съжаление обаче трябваше Бачев да играе 36 минути, а Томич - 32 минути в отсъствието на Карсън и Вучица.

 

Трябваше да се подсигурим. Знаем си проблемите. Правим грешки, но в този сгъстен цикъл нямаме време за тренировки. Имам забележки към по-младите относно действията им в защита - там трябва да се раздават повече. В атака е ясно - може да вкараш, може и да не вкараш.

 

Планът ни беше да сваляме топката на нисък пост. Във втората четвърт бях доволен, защото нямаме нито един опит за тройка, опитвахме да си подаваме топката. Това даде резултат и Томич е с най-много точки.

 

Няма време за почивка за мача от Балканската лига, познаваме отбора на Апоел, ще се опитаме да вземем победата."

 

Николай Титков допълни: "Стана добър мач, оспорвам до почивката. В третата четвърт се хвърлихме и успяхме да направим по-удобна разлика.

 

В тази тежка серия от мачове се получи така, че играя повече, ще се постараем да победим и утре в Балканската лига.

 

Тук се чувствам перфектно, организацията е отлична.

 

Мачът с Балкан в събота е по-важен, защото сме се класирали за Файнъл Фор в Балканската лига, но това не значи, че и утре няма да се хвърлим за успеха."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи