Левски Лукойл остави Балкан трети в редовния сезон


Левски Лукойл остави Балкан трети в редовния сезон
(сн. НБЛ)
07-04-2021 20:43 | Мария Маринова

Левски Лукойл спечели дербито с Балкан в Националната баскетболна лига. На свой терен в зала „Универсиада“ баскетболистите на Константин Папазов надвиха своя съперник със 78:74 и по този начин го оставиха на третото място в редовния сезон. Домакините от своя страна запазиха теоретичен шанс за първата позиция, но трябва да се надяват на грешки от страна на Рилски спортист.

 

В състава на столичния тим отново не бяха Венцислав Петков и Герасим Николов. Извън групата на отбора от Ботевград пък остана Марин Маринов.

 

След тази среща Левски Лукойл е с баланс 19-4, а в следващия кръг почива. Балкан пък е с 15-7, като му предстои домакинство на Академик Пловдив.

 

Двубоят започна изключително оспорвано, като в началото двата тима разчитаха основно на играта в подкошието. Домакините имаха сериозно предимство при борбите, но и бъркаха често, докато съперникът им демонстрираше доста по-добра успеваемост и така играта вървеше кош за кош. В края на частта „зелените“ взеха инициативата и след десет минути игра водеха с най-голямата си преднина до момента при 24:16.

 

Тройка на Николай Грозев малко след старта на втория период направи разликата двуцифрена за първи път в мача – 30:20. Левски Лукойл обаче отвърна със серия от 13:4 и намали пасива си само на точка. Играта продължи доста равностойно, но след кош на Данило Тасич, на почивката столичният тим вече имаше минимално предимство при 40:39. В основата на обрата бе Христо Захариев, който реализира 12 точки само за тази част.

 

Крис Минков за кратко върна водачеството на гостите, но водени от Чавдар Костов и Кийт Бенсън, домакините отново започнаха да трупат разлика и в средата на частта се откъснаха с 55:44. Преднината на Левски Лукойл достигна 16 точки, но след силен край на частта баскетболистите на Йовица Арсич намалиха за 56:64.

 

Близо две минути след началото на втория период нито един от двата тима не успяваше да се разпише и като цяло резултатността бе сравнително ниска. Левски Лукойл обаче поддържаше аванса си и въпреки че от 14 точки разлика, „зелените“ успяха да свалят само на 4, не успяха да стигнат до пълен обрат. Заради натрупани лични нарушения в последните минути не играха Тауан Ейджи и Димитър Димитров.

 

Левски Лукойл имаше леко предимство в подкошието, имаше 6 чадара срещу нито един за съперника, като вкара и повече наказателни удари - 22/30 срещу 8/10.

 

Христо Захариев бе над всички за победителите с 26 точки, с дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби е Данило Тасич.


За Балкан 17 точки вкара Божидар Аврамов, по 13 имат Сияни Чеймбърс и Димитър Димитров.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи