Тити Папазов: Мачовете между Балкан и Левски са черешката на тортата


Тити Папазов: Мачовете между Балкан и Левски са черешката на тортата
(сн. НБЛ)
05-04-2021 10:48 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира след победата над Спартак Плевен, че проблемите на съперника са улеснили задачата на тима му:

 

„Трябва да бъдем обективни, преди три дни Спартак игра продължение, а и беше без трима играчи. Истината е, че започнахме силно мача и реално това успя да покрие високата успеваемост на съперника от тройката - близо 50%, но това е техният стил. В тази съкратена ротация в последната част те почти не играха агресивна защита, за да могат да се запазят от фаулове. Затова и успяхме да вкараме лесни кошове, защото за съперника беше по-важно да завърши мача в пълен състав.

 

Иначе аз съм доволен, защото в Плевен традиционно играем трудно и затова, че подходихме сериозно. Пак казвам, изхождайки от ситуацията с контузиите при тях и мача в четвъртък, който имаха, само с добрата успеваемост зад дъгата трудно можеше да ни се противопоставят и с оглед на натрупаните фаулове. В последната четвърт вече се играеше донякъде и по-атрактивен баскетбол и от двете страни.

 

Беше важно да спечелим този мач. Ние играехме добре, но имаше и няколко неща, които улесняваха нашата игра на база на всички проблеми при съперника. Реално погледнато имаме мач с Балкан, и предвид ситуацията с вчерашната им загуба в Самоков, ние ще подходим сериозно на 100%. Знаете, че Балкан и Левски са черешката на тортата. А освен това, може да се срещнем на полуфиналите, ако прескочим и двата отбора първия кръг на плейофите.”

 

Христо Захариев допълни: „Победа със 116 точки със сигурност не сме очаквали, защото в Плевен винаги се играе трудно. Подходихме много сериозно още от началото на мача. Успяхме още в началото да натрупаме разлика и през цялото време да контролираме темпото. Възползвахме се от техните грешки и изпълнихме задачата си – да правим колкото се може по-малко. Те все пак имаха доста тройки с добър процент през първото полувреме. Играхме добре, но това е техният стил и успяхме да го лимитираме.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски Лукойл, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи