Людмил Хаджисотиров: Изпълнили сме целите си досега, но още не сме най-голямата


Людмил Хаджисотиров: Изпълнили сме целите си досега, но още не сме най-голямата
(сн. НБЛ)
03-04-2021 21:18 | BGbasket.com

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от победата на неговия тим срещу Балкан, която до голяма степен гарантира първото място в редовния сезон. Въпреки това, наставникът е категоричен, че отборът му все още не е изпълнил най-голямата си цел през сезона. Ето какво сподели той пред Макс Спорт 2:

 

„Започнахме много добре в нападение през първата част, вкарахме 31 точки. Балкан е много силен отбор в защита, даже е първи в лигата. Допуснахме обаче да ни вкарат 24 точки. След това имахме голям спад през втората част. Вкарахме само 12 точки срещу 25 за тях, реално те така се върнаха и поведоха. Направихме корекции на почивката. До голяма степен мачът се реши в третата част, която спечелихме с 22:3. Николай Грозев вкара тройка накрая, обикновено е 25% за сезона, днес беше 80. Отбелязаха ни общо 9 тройки през първото полувреме и 15 в мача. 

 

Накрая играхме прибързано, когато водехме. Трябваше да правим по-организирани дълги нападения, а ние направихме някак все едно ние падаме и трябва да догонваме, с което ги върнахме в мача. Въпреки това съм доволен, че по такъв начин победихме. Накрая имахме концентрация и проявихме характер. Радвам се, защото Балкан е много силен отбор, показа го и в Европа.

 

Има доста добри треньори, които казват, че накрая на сезона и в плейофите скъсяват ротацията си на 8 човека. Аз искам ние да играем с дълга, защото ще имаме много мачове и искам да играем агресивно в защита и в нападение и да играем на високо темпо.

 

Всеки, който влиза от пейката, трябва да е максимално концентриран, да мисли и да играе със самочувствие. Сега е краят на сезона, не е време някой да прави ментални грешки и да не е готов. Физически и технически грешки се случват, но всеки трябва да е максимално концентриран. Днес така се случи, мисля, че в следващия мач всички момчета максимално ще помогнат. Имаме голяма нужда от тях.

 

Изисквам във всеки мач да се играе максимум и да даваме най-доброто от себе си, за да влезем в ритъм за плейофите. Президентът не е поставял нещо конкретно като цели, но всички сме доста амбициозни. Изпълнили сме си целите досега, но най-голямата не сме още и затова сме гладни.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи