Рилски спортист удържа Балкан след трилър в Самоков


Рилски спортист удържа Балкан след трилър в Самоков
(сн. НБЛ)
03-04-2021 20:45 | BGbasket.com

Рилски спортист почти сигурно си осигури първото място в редовния сезон в Националната баскетболна лига. На свой терен тимът от Самоков спечели дербито срещу един от преките си конкуренти Балкан, побеждавайки го с 82:77.  Ключова за крайния изход на срещата се оказа третата четвърт, която тимът на Людмил Хаджисотиров спечели с 22:3 и въпреки че „зелените“ бяха близо до пълен обрат в края, успя да удържи преднината си.


В игра за домакините се завърна Николай Георгиев, който имаше травма в ръката, докато извън групата за съперника този път остана Марин Маринов.

 

Победата бе 19-а за Рилски спортист, който има и 2 загуби, а в следващия кръг почива. Балкан пък е с баланс 15-6 на третото място, като му предстои ново трудно гостуване, този път на Левски Лукойл в София.

 

Началото на мача бе много динамично, като двата тима нижеха тройка след тройка. Играта вървеше кош за кош на старта, но Рилски спортист направи серия от 15:3 и след няколко минути игра вече имаше двуцифрена преднина – 20:10. „Зелените“ бързо свалиха само до 5, но след първата част домакините водеха с 31:24 след 10 точки на Брандън Браун. Високата резултатност бе резултат най-вече от 11-те вкарани тройки до момента – 6 за баскетболистите на Людмил Хаджисотиров и 5 за тези на Йовица Арсич.

 

Трей Портър и Сияни Чеймбърс си разменяха кошове на старта на втория период, а след успешни атаки на Николай Грозев и Божидар Аврамов, Балкан поведе за първи път след началните минути – 36:35. Мерникът на Рилски спортист започна да изневерява, докато Балкан вкара още 4 тройки в тази четвърт и взе леко предимство в подкошието, като на почивката водеше с 48:43 след общо 14 точки на Чеймбърс.

 

След паузата обаче ролите коренно се размениха. Водени от разигралия се Павлин Иванов, домакините стигнаха до нов обрат и започнаха да трупат разлика. Те отбелязаха 22 поредни точки, докато единственият кош на гостите за цялата четвърт бе тройка на Николай Грозев и то едва в последната минута от нея, като така преди заключителния период Рилски спортист се откъсна с 65:51.

 

Преднината на тима от Самоков достигна 17 точки през последната четвърт, но Балкан не се отказа и след серия от 14:0 и близо пет минути без кош на съперника се доближи на 74:77. Два точни наказателни удара на Трей Портър след отсъден неспортсменски фаул на Божидар Аврамов вдигнаха разликата на 5, но гардът на „зелените“ отвърна с тройка и намали за 77:79 по-малко от минута преди сирената. Людмил Хаджисотиров взе прекъсване, но след него Алекс Симеонов направи крачки и гостите получиха право да организират атака. Те обаче не успяха да се възползват, а Павлин Иванов и Алекс Симеонов оформиха крайния резултат, след като бяха точни от фаула. Заради натрупани нарушения в последните близо две минути не игра Нико Карвачо.

 

Павлин Иванов бе най-резултатен за победителите с 20 точки. С 16 точки и 11 борби е Нико Карвачо, Брандън Браун отбеляза 14 точки, 13 и 7 борби добави Алекс Симеонов.


Николай Грозев реализира 17 точки за Балкан (5 тройки), Сияни Чеймбърс отбеляза 16. С 15 е Божидар Аврамов, по 14 имат Тауан Ейджи.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи