Михаил Михайлов: Балкан накара Европа да търси къде е Ботевград на картата


Михаил Михайлов: Балкан накара Европа да търси къде е Ботевград на картата
(сн. balkan-basket.com)
22-03-2021 15:07 | Мария Маринова

За втори път през този сезон Балкан ще е домакин на „балон“ в европейски клубен турнир. След като прие мачове от квалификациите в Шампионска лига през септември, на тима от Ботевград му бе поверена отговорността да организира и двубои от Топ 16 на ФИБА Къп.

 

На осминафиналите баскетболистите на Йовица Арсич ще се изправят срещу швейцарския Фрибур Олимпик, а победителят от двойката ще срещне на четвъртфинал другия български представител Рилски спортист или руския Парма. Срещите ще се проведат в периода 23-25 март в „Арена Ботевград“.

 

Как се справят „зелените“ с организацията, преодолими ли са съперниците и колко голямо признание за Ботевград е домакинството на такъв форум, разказа президентът на Балкан Михаил Михайлов пред BGbasket.com.

 

- Как върви организацията на турнира?

 

- Организационно всичко върви нормално. Вече имаме достатъчно опит с такива турнири. Смея да кажа, че сме подредени и организирани. Отборите пристигнаха в неделя, когато трябваше да влязат в „балона“.

 

- Има ли някакви по-различни изисквания от ФИБА този път?

 

- Не, абсолютно същото е като това, което правихме и през септември. Нищо по-различно. Изискванията са същите, така че това ни улесни максимално, защото вече сме минали по този път и знаехме какво ни очаква.

 

 

- Колко голямо признание е за Балкан и за Ботевград, че за втори път организирате такъв турнир?

 

- За Ботевград е огромно признание. В частност нашият клуб Балкан накара Европа да търси къде е Ботевград на картата. Това е много важно за нас и огромно признание. Все пак не всяка година един град получава и Шампионска лига, и ФИБА Къп. Смятам, че е заслужено с оглед на работата, която сме свършили и на организацията, която направихме за първия турнир от Шампионска лига. Високите оценки, които ни поставиха, ни изведоха едни гърди напред пред конкуренцията и ние се възползвахме максимално от това.

 

- Какво мислите за конкуренцията в „балона“ и в частност за съперника на Балкан Фрибур Олимпик?

 

- Фрибур Олимпик вече беше тук и на квалификациите за Шампионска лига. Видяхме ги как изглеждат, много добър тим са. Парма и Рилски спортист също са отлични отбори, така че ще бъде един много силен турнир. Надявам се и си пожелавам да се справим добре. Ако можем да победим напред, би било супер. Вярвам, че имаме сили да го направим. Имаме много качества в отбора, просто непрестанните контузии прекалено много ни пречат на процеса. Сигурен съм обаче, че в един момент ще бъдем всички заедно. Тогава Балкан ще покаже истинската си сила и това ще бъде много скоро.

 

 

- Как гледате на класирането на два български отбора в Топ 16 на ФИБА Къп?

 

- Изключително голям успех за българския баскетбол, още повече и на фона на класирането на националния отбор за европейското. В рамките на месец и половина се получиха много добри резултати за българския баскетбол и имаше много добри отзиви. Отново сме на картата на европейския баскетбол и това е много важно за всички нас. В крайна сметка е важно да бъдем на големи форуми – националите на европейското, Балкан и Рилски спортист във ФИБА Къп. Надявам се и двата отбора да влезем в осмицата. Вече в четворката няма как и двата.

 

- Какво мислите за възможността Балкан и Рилски спортист да се изправят един срещу друг и в Европа, ако отстранят съответно Фрибур Олимпик и Парма?

 

- Сигурен съм, че е възможно и си го пожелавам от сърце. Няма да има нищо по-хубаво от това два български отбора да спорят за място във Финалната четворка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Михаил Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи