Жаклин Златанова: Имаме желание и сили за требъл, но ще работим седмица за седмица


Жаклин Златанова: Имаме желание и сили за требъл, но ще работим седмица за седмица
(сн: BGbasket.com)
10-03-2021 23:00 | Мария Мицова

Жаклин Златанова стана MVP на Купата на България и вдига трофея за втора поредна година с Берое Стара Загора. Тя бе навсякъде по терена и бе най-резултатният състезател за триумфа.

 

"Надявам се да бъда добър пример, наистина. Радвам се, че мога да бъда вдъхновение," сподели Жаки след победата. "Отборът ме прави да бъда добра. Благодарности на Таня Гатева и Иван Николов, че ме върнаха на терена, че ми дадоха шанса, помогнаха ми по всякакъв начин. Заслугата е на отбора, на треньорите и на господин Иван Ангелов, който ни подкрепя непрекъснато."

 

"Цял месец говорехме за този мач. Цялата ни енергия бе насочена насам, затова бяхме толкова устремени в началото. Определено не очаквахме такава разлика, но тя е отражение на нашата работа," допълни Златанова.

 

"Предстои ни Финална четворка, плейофи. Баскетболът е до моментна форма. Купата е емоционален турнир, защото един мач решава всичко. Ще се опитаме да не изпадаме в крайна еуфория, да продължим да работим, защото отсега-нататък всички мачове са важни," каза центърът за предстоящите още сблъсъци с Монтана.

 

Жаклин Златанова се завърна на терена след много тежки травми и майчинство, и призна, че в момента просто се наслаждава на времето си в баскетболната игра: "Миналогодишната купа бе по-емоционална за мен. И сега е много сладка, но емоциите бяха по-силни миналата година. Аз съм щастлива изобщо, че съм на терена наравно с другите момичета. Ще се опитам да се наслаждавам на минутите на терена, на играта, защото това не винаги е било възможно. Това е основната ми философия в момента, благодарна съм, че изобщо съм на игрището."

 

Има ли сили Берое за златен требъл? "Вярваме си, имаме голямо желание, но не искаме да започваме с големи очаквания. Да работим седмица за седмица, да се фокусираме следващата задача, така ще се съхраним и психически и от напрежението. Имаме желание и сили, но нека да видим как ще се случват нещата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи