Таня Гатева: Агресията и ротацията бяха ключът


Таня Гатева: Агресията и ротацията бяха ключът
(сн: Елена Бойчинова, БФБ)
10-03-2021 22:30 | Мария Мицова

Треньорът на новия-стар първенец за Купата на България при жените Берое Стара Загора Таня Гатева призна, че не е очаквала такава огромна разлика с Монтана 2003 във финалната среща.

 

"Не очаквах да е така, мислех, че ще е малко по-оспорвано. Но ние вкарахме много енергия от самото начало. Физически седим по-добре, с повече емоция, повече колектив, нещата оттам идват. Агресията бе в основата," обясни Гатева.

 

"Тренирахме много добре, от десетина дни се готвим за този мач и нещата се получиха. Определено ротацията бе ключът. Аз съм им казала, 6-ят, 7-ят и 8-ят човек са най-важното, те влязоха перфектно. Когато един треньор познава състезателките си, имам усещане коя кога и колко да играе," допълни наставникът.

 

"Дава ни надежди много победата, за да завършим успешно и останалите турнири. Аз смятам, че имаме още много какво да покажем," отбеляза тя за предстоящата Финална четворка за Адриатическа лига и женското първенство.

 

"Няма да им позволя да им се завъртят главите от тази голяма победа. Има 10 дни, преди това играем и за първенството. Да се порадваме и ще се готвим," завърши тя.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи