ДАС наложи глоби на седем клуба след три заседания


ДАС наложи глоби на седем клуба след три заседания
(сн. НБЛ)
27-02-2021 12:11 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига наложи глоби на седем клуба след поредните си три заседания през февруари. Това са Берое, Черноморец, Спартак Плевен, Балкан, Левски Лукойл, Ямбол и Рилски спортист.

 

Баскетболистът на Берое Джими Гавин е санкциониран с 300 лева за полученото си трето техническо нарушение през сезона по време на мача с Черноморец, проведен на 30 януари. За същото провинение с по 100 лева са глобени още състезателят на бургаския тим Евгени Хаджирусев и старши треньорът Васил Евтимов, но техните технически са първи и затова санкцията е по-малка.

 

Черноморец ще трябва да заплати и 100 лева за отсъдено техническо нарушение на пейката в същия мач, а освен това е глобен и с 200 лева за неизправни измервателни уреди, тъй като вече е имал предупреждение да отстрани нередностите.

 

След срещата Спартак – Черноморец на 1 февруари също има санкции, но те са за клуба от Плевен, който също трябва да заплати 200 лева за неизправни измервателни уреди и 100 за неподсигурени предпазни шлемове за съдийската маса. Освен това със 100 лева е санкциониран и баскетболистът на тима Горан Остоич за получено техническо нарушение.

 

Дербито Балкан – Левски Лукойл на 6 февруари също не мина без наказания. Старши треньорът на „зелените“ Йовица Арсич е получил глоба от 200 лева за второто си техническо нарушение през сезона, докато състезателят на „сините“ Раян Райт – 100, тъй като за него е първо до момента.

 

По сигнал на Лилия Борисова – мениджър статистика на БФБ, ДАС е санкционирал и статистиците във въпросния мач – Стефка Славова и Виктория Маринова с възнаграждението за срещата и спиране на правата за 15 дни. Причината според доклада е „неточно или непълно водене на статистиката“.

 

Баскетболистът на Спартак Плевен Любен Пасков и състезателят на Ямбол Франклин Уилямс са наказани с по 100 лева за получени технически нарушения в мача между двата тима, проведен на 7 февруари.

 

По същата причина със 100 лева е глобен и старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след мача с Берое на 8 февруари.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи